Društvo i ekonomija

Direktno.rs

07. 12. 2021. 20:19 51

17 subota - PAKAO za Vučića

Od kako su počele blokade po Srbji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić svake subote u 14 časova gleda u ekrane i čupa kosu s glave. S obzirom na to da iz subote u subotu okupljena masa broji sve više ljudi, postavlja se pitanje kako će predsednik izdržati narednih 17 subota do izbora 3. aprila?

Subota je postala najgora noćna mora u glavi Aleksandra Vučića. Za razliku od dosadašnjih protesta, blokade po Srbiji imaju efekta, pa iako su tek počele, prvi čovek naprednjaka ne zna šta će sa sobom.

Vučić, zajedno sa svojim pomagačima pretio je, zastrašivao, ucenjivao građane Srbije da ne dolaze na blokade, jer krše zakon, ali umesto straha, narod mu je pokazao inat i otpor, te su panika i pritisak u tolikoj meri zahvalite Vučića, da je na ivici nervnog sloma.

Pokušava predsednik "snagom i hrabrošću" o kojoj toliko govori, a toliko je zapravo nema, da prikrije strah od opšte narodne pobune. Zato redovno na televizijama govori o spornim zakonima, iako ističe da je stvar gotova i da neće popustiti. S jedne stane, on ni ne sme da popusti, jer smatra da će time pokazati slabost, koja je neizostavni deo njegove ličnost, a sa druge strane ukoliko ne popusti, pritisak na njega biće sve veći i veći - dokaz tome upravo je broj ljudi na blokadama prethodne subote, koje je svojim "računanjem" sveo na samo 31.000.

Zna Vučić da je na blokadama mnogo više ljudi, pa zato i pokušava na sve načine da minimalizuje značaj ovih protesta. Nisu mu pomogli ni SNS batinaši, kao ni pretnje policije, pa jedino što mu preostaje jeste da sedi, strahuje i čeka da prođe 17 subota do izbora u nedelju 3. aprila.

Šta će do tada biti, videćemo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 51

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati