Društvo i ekonomija

[ Izvor: KosSev ]

03. 12. 2021. 11:46 2

Odbačena prijava načelnika BIA protiv Rade Trajković

Jedno televizijsko gostovanje Rade Trajković u kojem je govorila o ubistvu Olivera Ivanovića poslužilo je kao osnov za podizanje dve tužbe - zbog povrede ugleda i časti, odnosno uvrede. Prva - koju je podigao Milan Radoičić odbijena je još avgusta meseca, a sada je Osnovni sud u Beogradu odbio i drugu - čiji je autor načelnik Uprave BIA, Bojan Dimić.

Advokat Rade Trajković, Vladimir Gajić, potvrdio je za KoSSev da je juče završen sudski proces pred Drugim Osnovnim sudom u Beogradu po tužbi Bojana Dimića.

Strane su iznele završne reči, a potom je objavljena presuda u kojoj je stajalo da se Rada Trajković oslobađa optužbi, kazao je Gajić.

Dimić je tužio Trajković zbog navodnog izvršenja krivičnog dela uvrede tokom gostovanja u emisiji "Utisak nedelje" 2. juna 2019.

Govoreći o samoj tužbi Dimića, advokat Rade Trajković ocenjuje da je njegova klijentkinja povezala sa Radoičićem, te da je "zaključila da je moguće da je služba, po njenom uverenju, bila umešana u ubistvo Olivera Ivanovića ili zataškivanje ubistva".

Međutim, Gajić podcrtava da Trajković nije direktno pomenula Dimića u smislu da je on bio umešan u bilo šta.

Gajić kaže i da u njenoj izjavi nema elementa krivičnog dela, te da je isto to juče utvrdio Drugi osnovni sud u Beogradu.

Sada se čeka obrazloženje presude Drugog Osnovnog suda u Beogradu, nakon čega Gajić očekuje da će odbrana Dimića uputi žalbu.

Trajković je ranije ove godine izašla iz još jednog sudskog postupka kao pobednik.

Nju je tužio potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić, zbog toga što je u javnosti govorila da sumnja da je umešan u Ivanovićevo ubistvo i da je vođa mafije na Severu Kosova.

Radoičić je podneo tužbu Višem sudu u Beogradu avgusta 2019. godine zbog navodne povrede ugleda i časti i zatražio odštetu od pet miliona dinara. Međutim, tužba je odbijena kao neosnovana.

Gajić je potvrdio za KoSSev da je odbrana Milana Radoičića u međuvremenu podnela žalbu Apelacionom sudu, te da ne očekuje da će drugostepeni sud odlučiti o ovom slučaju pre kraja godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati