Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 11. 2021. 09:46 76

Ljiljana Smajlović brani bageristu koji bi da gazi ljude?!

Već neko vreme je jasno da Ljilja Smajlović podržava Vučićev režim. I to je njeno pravo. Ona to obilato praktikuje po režimskim medijima gde je još uvek potpisuju kao novinarku. Nije poznato kako se opet rodila velike ljubav Smajlovićeve i Vučića. Opet, jer je Ljiljana Smajlović posle dolaska Vučića na vlast ponovo postala glavna urednica "Politike", ali je to mesto napustila posle nekoliko godina.

Ono što jeste, jasno je da se uloga nekadašnje predsednice jednog udruženja novinara, razlikuje od uloge dežurnih propagandista zaduženih za uništavanje života onima koji kritikuju aktuelnu vlast. Ona je, za razliku njih koji imaju zadatak da grizu, zadužena za relativizaciju svih afera ovog režima. Poslednji primer te relativizacije se desio samo pre nekoliko dana kada je gospođa Smajlović komentarišući nehumane uslove života i rada radnika u jednoj kineskoj kompaniji u Srbiji, mrtva hladna izjavila da takav tretman imaju i radnici u Coca-Coli. Ovakav njen angažman nije ostao neprimećen kod njenih kolega novinara, pa gospođa Smajlović nije više na čelu Suda časti Udruženja novinara Srbije kojim je nekada predsedavala.

I pored svega toga teško da je bilo ko mogao da očekuje da će nekadašnja urednica "Politike" toliko duboko zagaziti na Vučićevu stranu. Upravo to se desilo u plagijatu autorske emisije Olje Bečković koja se pod imenom „Hit tvit“ emituje na televiziji koja je puštala spotove koji su bili medijska priprema za likvidaciju Olivera Ivanovića. Na takvoj televiziji i u toj emisiji, Smajlovićka je, dok ju je Vučić gledao očima punim zahvalnosti, izgovorila sledeće: „Videla sam napad na bageristu u Šapcu, gde se čovek popeo i tukao vozača, dok masa viče - udri ga...“.

I ako bi prihvatili da je gospođa Smajlović neobaveštena i da ne zna da je u masi koju je bagerista krenuo da gazi bilo i dete, ostaje potpuno nejasno kako nije videla da je vozač bagera nogom udarao ljude koji su od njega tražili da se zaustavi i da ih ne gazi. Nejasno je i kako gospođa Smajlović nije videla kako ekipa koja je došla sa bageristom motkama i čekićima nasrće na građane koji su protestovali, a onda se povlače drzavnim automobilima kojima su i dovezeni. Nije realno da iskusna novinarka poput Ljilje Smajlović događaj koji komentariše nije videla iz svih uglova. Pre će biti da je izabrala jedan, jer je režimska panika pregolema i nema više vremena za fino nijansiranje naše stvarnosti ružičastom bojom.

U skladu sa tom „novom realnošću“ gospođa Smajlović je odlučila da zanemari činjenice. Tako je izabrala da bude deo klana nekadašnjih novinara koji predvodi Dragan J. Vučičević a koga čine i Predrag Sarapa, Milomir Marić, Milan Lađević, Miodrag Vučelić, Saša Milovanović, Jovana Jeremić i mnogi drugi. Naš narod lepo kaže – sa kim si, takav si. To važi i za gospođu Smajlović. Ne zbog njene odluke da bude u funkciji režima za koji sve relevantne domaće i međunarodne organizacije tvrde da ima problem sa vladavinom prava i uništava slobodu medija, već zbog toga što za račun vlastodršca zanemaruje činjenice i kreira lažnu sliku normalnosti tako što bez blama kaže „ne verujem da je bager hteo da pregazi ljude, pošto se videlo da se kretao veomo sporo“.
Da li će ovakve reči Ljiljane Smajlović Vučić nagraditi ambasadorskim mestom u Turskoj, kako se to po gradu priča, ili će gospođa Smajlović nastaviti da služi režimu na način kao do sada, saznaćemo uskoro.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 76

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati