Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

27. 11. 2021. 19:33 14

"Ako krenu da biju goloruk narod, narod će da vrati"

Oni su krenuli bagerima i pendrecima na nas, ja mislim da ćemo i mi reagovati bagerima i motkama - kaže za Nova.rs predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar koji je bio priveden i zadobio je povredu oka nakon što je učestvovao u protestu u Novom Sadu.

Pogačar kaže da je u samoj policijskoj stanici tretman prema njemu bio korektan, ali da je bilo sile prilikom privođenja, kada su ga, kako kaže, iz mase izvukla dvojica-trojica pripadnika žandarmerije i napravila mu masnicu na oku.

- Do toga je došlo, ako oni krenu da biju goloruk narod, narod će da vrati. Policija je upotrebila silu ne samo u Novom Sadu, nego i u Zrenjaninu i u Šapcu. To su stravične slike bagera, pendreka, batinaša, policije – sklanjali su goloruk narod. Policija je intervenisala bez razloga, bilo je najavljeno sat vremena blokade. Policija je počela da sklanja ljude, mi smo se opirali tome i tada sam zadobio povredu oka, ogrebotine. I mnogi drugi su ugruvani, a sve to su građani Novog Sada - objašnjava Pogačar.

On najavljuje i učešće u novim protestima.

- Da li policija treba da tuče obične građane? Apsolutno ne. Na ovome se neće stati. Ne samo da ćemo nastaviti proteste da ovaj Rio Tinto ode, nego da i Srpska napredna stranka, zajedno sa Aleksandrom Vučićem, nauči da ne može da izvodi policiju na narod i da to neće tek tako proći - poručuje Pogačar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati