Društvo i ekonomija

Direktno.rs

26. 11. 2021. 06:00 9

Za pomoć države nije dovoljno dete, već i brak!

Ne, ministar za brigu o porodici i demografiju nije Aleksandar Vučić koji obećava 300.000 dinara studentkinjama trudnicama, već Ratko Dmitrović. Nakon perioda nezainteresovanosti za populacionu politiku, Dmitrović je odlučio da pokupi poene Vučićevog neslavnog plana, ali je poput svog šefa napravio nekoliko lapsusa.

Dmitrović je otišao i korak dalje nego sam predsednik, obećavajući mladima pomoć oko rešavanja stambenog pitanja od 20.000 evra za kupovinu nekretnine. Međutim, Dmitrović se malo zaneo te je mladim parovima koji ovu pomoć žele postavio i uslov da budu u braku!

Osim mešanja u reprodukciju, državnici su rešili i da se mešaju u bračni status građana. Iako je u Porodičnom zakonu navedeno da je imovina vanbračnih partnera koju su stekli u toku trajanja zajednice života u vanbračnoj zajednici njihova zajednička imovina, ministar to očigledno ne zna. 

Nelogično je i to da prema ovom zakonu, vanbračni partneri mogu čak i usvojiti dete, ali kada bi od ministra Dmitrovića zatražili 20.000 evra za to isto dete oni ih izgleda ne bi dobili. 

Demonstrirajući sjajno znanje iz svog resora, ministar je naveo i da "žena koja rađa sa 23 godine, stopa sterilnosti kod nje je oko pet odsto, sa 30, 33 godine penje se na oko 55 odsto" i rekao da je "zajedničko kod porodica sa više dece to što su vernici".

No, iako se Dmitrović ne razume u zakone, razume se izgleda u tendere. Tako je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju tokom 2021. godine na konkursima je podelilo ukupno 658 miliona dinara. Veći deo novca dobile su javnosti nepoznate organizacije koje su pobedile i na sličnom konkursu 2014. godine koji je obustavljen zbog zloupotreba, otkrio je BIRN.

Za fantomske organizacije novca očigledno ima, dok za mlade koji svoju budućnost planiraju u ovoj zemlji nema. I tako će biti sve dok nas vodi neuki i bahati naprednjački režim.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati