Društvo i ekonomija

Direktno.rs

24. 11. 2021. 10:40 6

"SNS uništava obrazovanje, jer zna da prosvetari nisu njihovi glasači"

Zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić izjavila je da je budžetom za 2022. godinu predviđeno da plate prosvetnih radnika u narednoj godini budu realno niže nego na početku 2021. godine. Naime, Skupština Republike Srbije usvojila je juče budžet kojim je predviđeno povećanje plata u obrazovanju od 7 sedam, a kako je godišnja inflacija u oktobru tekuće godine dostigla već nivo od 6,6 procenata i najveća je u poslednjih 10 godina, jasno je da će porast cena tokom ove godine nadmašiti planirano povećanje zarada u obrazovanju.

Demokratska stranka je navela da su i sada plate u obrazovanju niže od prosečne zarade u Republici Srbiji i među najnižima u javnom sektoru. "Ovom odlukom o budžetu za 2022. godinu aktuelna vlast će dovesti sve zaposlene u obrazovanju u još lošiju finansijsku situaciju. Tako je Srpska napredna stranka još jednom pokazala da joj je obrazovanje poslednja rupa na svirali", ističe DS.

- Za obrazovanje u 2022. godini će biti izdvojeno opet ispod 4 odstoi BDP-a, što je značajno niži procenat BDP-a od onog kojeg za obrazovanje izdvajaju zemlje Evropske unije - kaže Dragana Rakić, zamenica predsednika Demokratske stranke.

- Nastavlja se politika uništavanja obrazovanja, jer Srpska napredna stranka zna da većina učitelja, nastavnika i profesora nisu njihovi glasači. Zbog toga Demokratska stranka poziva sve prosvetne radnike, ali i građane Srbije da svu snagu usmere u cilju promene ove štetočinske vlasti. Nakon tih promena, Demokratska stranka obećava da će za nju obrazovanje biti najvažnija tema u Srbiji - dodala je Dragana Rakić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati