Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

24. 11. 2021. 09:09 7

"Što se mene tiče, raspust počinje 31. decembra"

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da, za sada, 31. decembar ostaje datum početka zimskog raspusta, ali i da su moguća "prilagođavanja".

Komentarišući izjave lekara iz Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa o potrebi pomeranja početka raspusta na sredinu decembra, Ružić je apelovao da se odluke o tome ne donose u medijima, već na sednici štaba.

- Zimski raspust u Srbiji počinje 31. decembra i završava se 24. januara, s tim što u Vojvodini počinje 24. decembra. To piše u našem kalendaru. Što se mene tiče, raspust počinje kada sam rekao, mada se možemo prilagoditi - kazao je Ružić za televiziju Pink.

Ružić je kazao da je procena lekara iz Kriznog štaba "veoma važna" u donošenju konačne odluke o početku raspusta, ali i dodao da i učenike treba oceniti i završiti prvo polugodište.

- Stoji konstatacija lekara da u drugoj polovini decembra imamo slave, ali imaćemo ih i u januaru. Možemo da razgovaramo na tu temu na sednici Kriznog štaba, ali je mnogo važnije kako ćemo primenjivati epidemiološke mere tokom raspusta - naveo je ministar.

Upitan za slučaj iz Pećinaca gde je nastavnik u lokalnoj osnovnoj školi udario đaka, ministar je kazao da je nastavnik suspendovan i da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

- To je neslavan slučaj, ali, nažalost, nije jedini. Hiljade i hiljade individua različitog karaktera radi u obrazovanju i u nekim situacijama dođe do tih ekstremnih slučajeva. Nastavnik je suspendovan i biće utvrđeno šta je pozadina takvog ekstremnog čina - kazao je Ružić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati