Društvo i ekonomija

Direktno.rs

21. 11. 2021. 16:27 15

Vladika Grigorije protiv Rio Tinta (FOTO)

Episkop diseldorfski i cele Nemačke Grigorije Durić podržao je kampanju za očuvanje doline Jadra i sprečavanje eksploatacije litijuma, koju namerava da sprovede kompanija Rio Tinto.

Vladika Grigorije reagovao je nakon objavljivanja spota organizacije “Kreni Promeni”, pod nazivom “Srbija nije prodaju”, rekavši da, kao hrišćanin, podržava borbu za očuvanje životne sredine.

Podrška episkopa diseldorfskog i cele Nemačke ujedno predstavlja i prvu reakciju iz Srpske pravoslavne crkve povodom namere kompanije Rio Tinto da iskopava litijum u dolini Jadra.

- Podržavam, kao hrišćanin, vašu borbu, jer verujem da nam je Bog podario svet i sve njegove lepote kako smo ih sačuvali, a ne da bismo ih uništavali i bezočno eksploatisali - napisao je Grigorije na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Prošlog petka, organizacija "Kreni - Promeni" je održala protest ispred Radio televizije Srbije u Takovskoj 10. Skup pod sloganom "Srbija nije na prodaju" organizovan je zbog toga što javni servis odbio da prikaže njihov spot o kompaniji Rio Tinto, odnosno o tome kakve bi posledice iskopavanje litijuma imalo po životnu sredinu.

Izvršna direktorka "Kreni Promeni" Marina Pavlić rekla je da spot o Rio Tintu, koji nije želeo da emituje RTS, za samo jedan dan pogledalo preko 400.000 građana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati