Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

20. 11. 2021. 16:59 13

Kinezi sprečavali novinare da isprate preseljenje Vijetnamaca (VIDEO)

Dva Kineza u dva različita automobila pokušali su danas da spreče novinarske ekipe Dojče velea i portala VOICE da isprate preseljenje radnika iz Vijetnama, koji su zaposleni na izgradnji fabrike guma Linglong u Zrenjaninu, ispričala je sa lica mesta novinarka VOICE-a Ivana Gordić, koja je prva objavila priču o lošim uslovima u kojima žive ti radnici.

Prema njenim rečima, novinari su bili na licu mesta kako bi izvestili o preseljenju dela radnika iz Vijetnama iz neuslovnog smeštaja u industrijskoj zoni u mesto Ečka pored Zrenjanina.

- Bili smo da izveštavamo o Vijetnamcima u momentu kada su krenuli da ih voze u pikapovima i kombijima iz kampa u industrijskoj zoni. Veliki crni mercedes, sa istim onim vozačem koji je pre nekoliko dana blokirao put ekipi N1, sada je pokušavao da blokira put i nama. Mahnito je vozio: mi levo – on levo, mi desno – on desno - kazala je Ivana Gordić.

Navela je da je vozač potom skrenuo u mesto Ečka i tu im je blokirao put.

- Onda smo se raspravljali s njim, snimali smo mi njega, a on nas. Kada smo uspeli da uđemo u selo i da vidimo gde su smestili radnike iz Vijetnama, došao je drugi automobil koji je takođe vozio neki Kinez i blokirao nam put. Ali, kada su videli da smo svi na telefonima i da zovemo, povukli su se - rekla je Ivana Gordić.

Prema njenim rečima, iz razgovora sa komšijama novinari su saznali da je kuća u koju su danas smešteni radnici iz Vijetnama pre toga bila napuštena i neuslovna za život.

Dodala je da su u razgovoru sa meštanima saznali da su oni uznemireni zbog dešavanja u selu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati