Društvo i ekonomija

Direktno.rs

14. 11. 2021. 06:45 12

Novih 132 miliona za Kokezu i drugare od Vučića

I dok se javnost pita gde je nestao Slaviša Kokeza, optužen od strane režima da je pripremao atentat na Aleksandra Vučića i da je državu ojadio za 640 miliona evra, beogradski gradski oci častili su Kokezinu firmu sa 132 miliona dinara. Naravno, sve to ne bi moglo bez amina sa Andrićevog venca, gde upravlja apsolutistički gospodar Srbije, koji uzima i daje kako mu odgovara.

- Dok se za decu koja su životno ugrožena svakodnevno skuplja novac SMS porukama, naprednjaci i dalje nameštaju poslove jedni drugima. Novih 132 miliona dinara za Kokezine drugare - objavila je na Tviteru predsednica GrO Stranke slobode i pravde, Mila Popović.

Kako se može videti iz Odluke o dodeli ugovora, "Prointeru" kao članu grupe ponuđača, među kojima su i firme "Unicom-Telecom" i "Sapiens Solutions", dodeljena su sredstva u iznosu od 131.940.000,00 dinara, sa PDV.

Sredstva su dobijena u postupku javne nabavke usluge - Implementacija SAP HCM modula na nivou IBK grada Beograda - finansijski informacioni sistemi. 

Dakle, Slaviša Kokeza možda jeste u ilegali, ali to ne znači da je život za njega ili njegove poslove stao. Naprotiv, bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije i nekadašnji potpredsednik Crvene zvezde, iz fotelje svog doma uspeva da "Prointer" održi na tržištu.

Podsetimo, grad Beograd je u martu ove godine, upravo dok je trajala kampanja u prorežimskim medijima protiv Kokeze, njegovoj firmi "Prointer", dodelio Ugovor o IT uslugama za predškolske ustanove i prihvatilišta u vrednosti preko 50 miliona dinara.

Pravi primer kako politika utiče na uvećavanje privatnog bogastva pokazuje Kokezina firma "Prointer", koja je od oko 150.000 evra (15,9 miliona dinara) u 2011. godini, došla do 50 miliona evra u 2016. godini. Svih tih godina, glavni partner i finansijer Kokezine firme bila je država, odnosno njene institucije i preduzeća.  

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati