Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 11. 2021. 21:39 37

ŠTA REČE?! Toma Mona uvredio Jevreje

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, poznatiji kao Toma Mona, od kada je došao na ministarsku poziciju ne prestaje da "blista" svojim izjavama. Ovoga puta, Momirovićevo elementarno neznanje dovelo je do toga da uvredi jevrejsku zajednicu, ali i da još jednom bude glavna vest na društvenim mrežama. Naime, ministar je istakao da je "antisemitizam ugrađen u temelje Srbije".

- Antifašizam i antisemitizam su ugrađeni u temlje Srbije. Nikada ne smemo zaboraviti herojstvo onih koji su svojom žrtvom u borbama protiv okupatora stvarali zemlju u kojoj danas živimo - napisao je Momirović na Instagramu.

Pre nego što se latio pisanja objave, Toma Mona je mogao da potraži značanje reči antisemitizam. Antisemitizam predstavlja mržnju ili netrpeljivost prema Jevrejima i svoj vrhunac je doživeo za vreme vladavine nacističkog vođe Adolfa Hitlera. Upravo zbog antisemitizma, u Drugom svetskom ratu stradalo je preko šest miliona Jevreja.

Ministarsko mesto iziskuje osnovno znanje iz istorije, a značenje reči antisemitizam zna svaki iole pismen čovek, tako da je ovim lapsusom Momirović još jednom dokazao da mu je "jezik brži od pameti".

Neko mu je očigledno brzo javio šta znači pomenuta reč, pa je brže-bolje istu obrisao iz objave, ali na Tviteru se ubrzo proširio printskrin njegovog neznanja. Lepo je što se Momirović ispravio, ali bi bilo još lepše kada bi se izvinio svima koje je uvredio.

Mnogi građani se na pomenutoj društvenoj mreži s pravom pitaju kako je osoba Moninog kalibra došla na ministarsku poziciju, a njegova još jedna u moru grešaka i apsurdnih izjava dokazuje da sigurno nije znanjem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 37

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati