Društvo i ekonomija

Direktno.rs

26. 10. 2021. 10:15 4

"Režim odložio popis stanovništva jer se plaši rezultata"

"Po Zakonu o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2021. popis je trebao da bude održan ovog meseca. Izmenama zakona u aprilu on je pomeren za godinu dana, za oktobar 2022. godine. Postavlja se pitanje, pet meseci nakon njegovog odlaganja, da li je popis odložen iz epidemioloških ili zbog političkih razloga. Popis je važan državni posao koji pokazuje i rezultate vlasti za proteklih 10 godina, ali može da usmeri državnu aktivnost u narednom periodu", navodi se u saopštenju Pokreta za preokret.

U njihovom obraćanju javnosti, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:

"Očito je da je popis odložen iz političkih razloga. Pre svega imajući u vidu činjenicu da ne postoje bilo kakva ograničenja ili suspenzija drugih aktivnosti građana. U periodu odlaganja do danas radile su sve javne ustanove, ugostiteljski objekti, održavani su sportski i kulturni događaji, sa masovnom posetom publike. Režim je organizovao brojne masovne političke događaje. Da li bi obučeni i sertifikovani popisivači predstavljali rizik? Naravno da ne bi. Problem može biti u pretpostavljenim rezultatima popisa za režim. Pogotovu što bi se oni pojavili pred naredne izbore.

Rezultati bi nesumljivo pokazati ogromno smanjenje ukupnog broja stanovništva Srbije, kao i pražnjenje pojedinih regiona, posebno ruralnih sredina. Sada smo sasvim sigurni da je razlog odlaganja popisa bio strah režima da će se dokazati, u formi državnog dokumenta, da Srbija pod vlašću ovog režima "brže, bolje, jače" ide u propast", zaključuje se u saopštenju Pokreta za preokret.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati