Društvo i ekonomija

Direktno.rs

24. 10. 2021. 10:59 23

Palma, bunga-bunga, Hurgada i lekari

Građani Srbije juče su šokirani vešću da je Dragan Marković Palma na ekskurziju - letovanje u Hurgadu poveo o trošku poreskih obveznika, grupu od 114 lekara, sestara i tehničara iz 18 zdravstvenih ustanova, a među njima, po njegovim rečima, ima i "privrednika i novinara/novinarki". Da li će reagovati Lekarska komora Srbije, hoće li se oglasiti Medicinski fakulteti naših univerzitetskih centara?

Organizovanje ovakve ekskurzije lekara samo po sebi je besramno u trenutku kada pandemija divlja i kada je Srbija među pet najgorih zemalja u Evropi i svetu po broju novozaraženih i preminulih u odnosu na broj stanovnika. Uz to, sastav same "delegacije" koji je upravo Palma objavio na žalost podseća na sastav prisutnih na bunga-bunga žurkama po kojima je Palma poznat u celom regionu, a što je po tvrdnjama svedoka koji su svedočili pred nadležnim organima, uključivalo i posredovanje u prostituciji i podvođenje maloletnica.

S obzirom na to da se ekskurzija po Palminim rečima plaća iz budžeta Jagodine, Marković je dužan da javnosti saopšti koliko ovaj cirkus košta, ali i imena svih putnika. Za javnost je posebno važan spisak lekara i medicinskog osoblja koji su u ovakvoj epidemiološkoj situaciji otišli na plažu i kupanje u organizaciji čoveka koji se javno zalagao protiv epidemioloških mera i koji je izjavljivao razne nebuloze o koronavirusu, uključujući i to da ga je pobedio nakon 40 minuta od dobijanja simptoma.

Lekare u kovid bolnicama u Batajnici, Novom Sadu, Kruševcu i kovid ambulantama širom Srbije koji se bore za ljudske živote, zanima ko su "kolege" koje su pristale da u ovakvoj situaciji učestvuju u putujućem cirkusu lokalnog kabadahije sa kojim niko pristojan ni kafu ne bi popio.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati