Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

20. 10. 2021. 21:03 25

"Milenkoviću ugrožen život, crtaju mu metu na čelu"

"U toku je provera ozbiljne informacije da je ugrožen život načelniku Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodanu Milenkoviću, koji je otkrio slučaj Jovanjica", izjavio je advokat Zdenko Tomanović.

On je u emisiji Iza vesti na N1 kazao da je tu informaciju dobio od Milenkovića, koji je to prijavio, i da je u toku prikupljanje informacija.

Tomanović, čija advokatska kancelarija pruža pravnu pomoć Milenkoviću i njegovom kolegi iz odeljenja Dušanu Mitiću, kaže da se dvojici policajaca "crta meta na čelu".

- Kada vi kao rezultat kampanje dobijete ohrabrenje da u tabloidima na naslovnim stranama proglašavate načelnike odeljenja i borce protiv droge za "čistače" nekih klanova, da su oni njihovi saradnici, vi im time crtate metu na čelu - rekao je on.

Dodao je da posledice "neprimerene, nezakonite i organizovane kampanje" ne narušavaju samo čast, dostojanstvo i službenu poziciju Milenkovića i Mitića, već ugrožavaju i njihovu sigurnost.

Za predlog da se Milenković i Mitić prebace u odeljenje za ratne zločine kaže da je "ponižavanje institucija ove zemlje".

Na konstataciju da taj predlog dolazi nakon intervjua prvooptuženog u predmetu Jovanjica 1, Predraga Koluvije, sa narodnim poslanikom SNS Vladimirom Đukanovićem, koji je i njegov branilac, Tomanović kaže da je taj intervju sam državni vrh afirmisao.

Za dvojicu inspektora kaže da su prikupili dokaze koje je prihvatilo tužilaštvo, a i sud na osnovu njih ocenio da postoji opravdana sumnja.

- U tom trenutku, u tom procesnom momentu, mora da važi pretpostavka nevinosti za okrivljene, ali ne može se generisati podrška javnost da se postigne potpuna saglasnost, da se podriva poverenje u policiju, inspektore, tužilaštvo i sam sud - naglasio je Tomanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati