Društvo i ekonomija

11. 10. 2021. 12:51 3

Napredno i bahato

Opšte je poznato, da je prva lekcija na obukama talentovanih ili netalentovanih političara, uvek bila barem stvaranje privida da ste čovek iz naroda, koji razume i duboko proživljava sve muke i probleme običnog malog čoveka. To verovatno važi za sve, osim za mlade i manje mlade političare sadašnjih struktura vlasti u Srbiji.

Još od Marije Antoanete, poslednje francuske kraljice, kojoj su istoričari pripisivali čuvenu sentencu „nemaju hleba, neka jedu kolače“, pa sve do danas, u političkoj praksi je gotovo nemoguće pronaći toliko bahate, arogantne i prezrive izjave nalik onima koje sada već svakodnevno možemo  čuti iz usta naših političkih SNS/SPS moćnika.

U samo nekoliko dana, prvo se oglasio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji je vest o abnormalnom poskupljenju ulja, kao osnovne životne namirnice, prokomentarisao izjavom da je to poskupljenje „manje od pola cene espresa u kafićima“! Kako bi bahati ministar mogao znati, da sa svojim bednim platama od nekoliko stotina evra, gotovo polovina Srba nikada i ne ulazi u kafiće ili restorane, niti može sebi priuštiti takav luksuz da poput njega svoj radni dan započne oko 9 časova a završi oko 13  toplom kafom…

Već sutradan, oglasio se i večiti SPS-ov adut Dušan Bajatović, golemo plaćeni decenijski direktor Srbijagasa, koji je upitan  zbog čega firma koju on vodi ne isporučuje regularno gas toplanama i ostavlja narod da se smrzava tokom ovih hladnih jesenjih dana. Njegov komentar „da se baš i ne mogu smrzavati na +12 stepeni“ verovatno je za pedalj po bahatosti i aroganciji nadmašio čak  i komentar kolege Nedimovića. Jeste logično, ko se još mrzne dok temperatura ne ode u minus i nije li nepotrebno luksuziranje daljinsko grejanje stanova pre decembra…

I konačno, kao šlag na torti, pojavio se istoga dana i komentar idejnog oca, onoga koji prethodne „lidere“ i drži na vlasti, predsednika Aleksandra Vučića, koji je komentarišući energetsku i gasnu krizu u svetu izjavio „kako kod nas svi hoće da spavaju u toplim sobama i šetaju po kući u majicama i kratkim pantalonama i kada je napolju minus deset“… Verovatno smatra da je normalno da nam deca idu na spavanje u zimskim jaknama i vunenim kapama. A kako bi to i mogao razumeti iz raskošnih i toplih rezidencija koje se greju i u junu, a sve o trošku ispošćenih poreskih obveznika ove napaćene  zemlje.

Svaki dalji komentar je nepotreban. Potrebno je samo, da se poniženi i izmaltretirani narod konačno podigne, dozove svesti i sve ove bahate i arogantne političke kreature pošalje u političku penziju, a po potrebi i pred nadležne državne organe koji će, za razliku od sadašnjih, znati svoj posao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati