Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 10. 2021. 13:22 2

Ministar "KAKO ĆEMO - LAKO ĆEMO" Nedimović

"Nije prvi put da ministar Nedimović poredi poskupljenje ulja sa cenom kafe u kafićima i to govori u prilog onome na šta stalno ukazujemo, a to je pogubna činjenica da Srbija ima ministra poljoprivrede koji se više razume u fudbal, kafu i sve ostalo što ne spada u resor agrara. Cena te bahatosti i neznanja daleko premašuje cenu litre ulja koju plaćamo danas u prodavnicama", rekao je potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović.

- Poljoprivrednici, oni pravi, ne znaju koliko košta jedan „espresso“ u kafiću, ali zato dobro znaju koliko košta gorivo, seme, đubre, hemija, a koliko sa druge strane zarade, odnosno izgube, baveći se danas poljoprivredom u Srbiji. Ministar Nedimović je pravnik po struci, pa zbog toga ne razume da održivost poljoprivredne proizvodnje nikako ne počiva na „kako ćemo lako ćemo“ filozofiji, koju on zastupa već drugi mandat - naglasio je Bulatović. 
- Cena sirovog suncokreta jeste veća u odnosu na prošlogodišnju, ali ministre Nedimoviću, kada se uzme u obzir konstantan porast cene goriva i svega ostalog što je potrebno za poljoprivrednu proizvodnju, smanjenje subvencija, zatim inflacija koju vi takođe ignorišete, potpuno poremećeno tržište, vremenski uslovi sa kojima se poljoprivrednici sve teže nose, lako se izvodi zaključak da su danas u Srbiji, većini radno sposobnog stanovništva i taj vaš „espresso“, ali i litar ulja čist luksuz - zaključio je Bulatović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati