Društvo i ekonomija

Direktno.rs

05. 10. 2021. 14:36 4

"Momiroviću, niste uložili 300 miliona evra, naduvali ste cene za projekte bez tendera"

Ministe Momiroviću, niste vi u septembru uložili 300 miliona evra u infrastrukturu, nego ste toliko uplatili izvođačima iz Kine, Turske i Azerbejdžana, za projekte koje ste bez tendera ugovorili po naduvanim cenama - poručuje u saopštenju za javnost Dušan Nikezić, predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde.

- Za toliko ste i dodatno zadužili sve ljude u Srbiji, koji će dugovati preko 50 milijardi evra, kada realizujete svih 23 milijardi evra investicija, kojima se hvalite.

Zbog naduvanih cena infrastrukturnih projekata postaje tačna i vaša izjava da “zahvaljujući izgradnji infrastrukture imamo rast ekonomije”, jer su nerealne stope rasta BDP-a u prethodne četiri godine kreirane upravo naduvanim cenama državnih infrastrukturnih projekata.

Zato i ne čudi što imamo rast građevinarstva od 20% u prvom kvartalu i 17% u drugom, kada izgradnja brze saobraćajnice u Vojvodini košta 12,7 miliona evra po kilometru, što je tri puta skuplje nego autoput Zagreb-Split.   

Kako ste krenuli, ministre, možda vam se i ostvari želja da uđete u istoriju, jer se zaista do sad nije desilo da sve infrastrukturne projekte grade strane firme, da ih baš sve gradimo skupim kreditima, da ih bez tendera ugovaramo po tri puta većim cenama, a da ministar na gradilištima obilazi radnike iz Kine, Turske, Indije i Albanije, dok hiljade naših građevinaca svake godine napusti Srbiju - navodi se u saopštenju Dušana Nikezića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati