Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 10. 2021. 11:36 52

ŠEF NAREDIO?! Toma Mona u odbrani Jovanjice (FOTO)

Relativizacija afere "Jovanjica" podignuta je na novi nivo jer je u odbranu kriminalaca i narkodilera stao i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. Ako vam nije bilo jasno, Predrag Koluvija uopšte nije trebalo da bude u pritvoru, već da mu se, po logici Tome Mone, dodeli poseban orden za uzgajanje više tona marihuane.

- Naravno da oni koji su izvršili “reformu pravosuđa” 2010. ne razumeju da je skandal da čovek provede dve godine u pritvoru za krivično delo bez elemenata nasilja - objasnio je svim neukim dušama u Srbiji Momirović.

Očigledno ne poznavajući zakone države u kojoj je ministar, Mona je pokušao da sledi svog šefa Vučića i što pre javnosti stavi do znanja da je uz njega čak i kada treba da se štite kriminalci.

Neko treba "naivnom" Momiroviću da objasni da je pravi skandal zapravo to što se predsednik jedne države iz arapskih vila javlja uživo da brani vlasnika najveće plantaže marihuane u Evropi. Pravi skandal je i to što je Koluvijin advokat Vladimir Đukanović, koji je istovremeno i poslanik, predsednik Odbora za pravosuđe, član Visokog saveta sudstva, član Državnog veća tužilaca, sa vlasnikom plantaže radio intervju kako bi svog klijenta i predsednikovog brata Andreja, oslobodio eventualne krivice.

Ali suludim izjavama Tome Mone ovde nije kraj, te je pokušao da napravi paralelu Srbije, ostalih evropskih zemalja i SAD u kojima je ono što je Koluvija radio "dekriminalizovano". 

- Da, uzgajanje marihuane je dekriminalizovano u SAD i velikom broju zemalja u Evropi. To je prosta činjenica - napisao je Mona nesvestan da u zemlji u kojoj on živi o trošku građana, uzgajanje marihuane jeste krivično delo, za koje se, gle čuda, ide u zatvor.

Takođe, uzgajanje marihuane u većini ovih država je regulisano tako da ide u medicinske i u rekreativne svrhe, a u Jovanjici se "gajio paradajz". I naravno, u našoj zemlji ljudi hapse i osuđuju zbog, kako reče ministar Vulin jednog džointa, ali i zbog četiri saksije sa rasadom ove biljke. 

Nije ovo prvi put Moni da praktikuje "margarin taktiku" svog nadređenog i da se u sve meša, ali uprkos dobroj nameri da se dodvori šefu i njegovim kriminalcima, bilo bi poželjno da samo nastavi da obilazi puteve. Pravosuđe, ipak, nije Monin teren, kao što nije ni uloga režimskog spin majstora, pa bi mogao da malo razmisli sledeći put pre nego objavi još neki glup tvit.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 52

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati