Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Nova ekonomija ]

28. 09. 2021. 13:43 33

Gde su nam lekari?! Tražili preko 800 medicinara, našli manje od 100

Univerzitetski klinički centar Srbije (UKC) zaposlio je 47 zdravstvenih radnika sa srednjom i sa visokom stručnom spremom za potrebe kovid bolnice, iako je na prethodno rapisanom konkursu tražio preko 800 medicinara, vidi se iz odluke v.d. direktora ove ustanove.

UKCS je krajem avgusta rapisao konkurs za zapošljavanje 750 zdravstvenih radnika sa srednjom stručnom spremom, ali je umesto toga uspeo da zaposli tek njih 47 na određeno vreme.

Istog dana rapisan je i konkurs za prijem 66 zdravstvenih radnika sa visokom stručnom spremom. Umesto ovog broja, UKCS je u radni odnos primio 22 doktora medicine, odnosno specijalista anesteziologije, reanimatologije i intenzivne terapije i 25 doktora medicine, odnosno specijalista interne medicine.

Prema podacima iz odluke, svi novozaposleni zdravstveni radnici sa visokom stručnom spremom imaju zvanje doktora medicine iako su podeljeni u ove dve grupe, dok nijedan nema zvanje specijaliste koji su takođe traženi na konkursu.

Oba konkursa su, kako je pojašnjeno, rapisani zbog povećanog obima posla, piše Nova ekonomija.

UKC Srbije prema podacima za 27. avgust ove godine ima ukupno 8.038 zaposlenih, od čega 6.815 na neodređeno vreme i 1.223 na određeno vreme.

Prema sistematizaciji, broj zaposlenih trebalo bi da bude veći, jer je predviđeno da u UKC radi ukupno 10.014 zaposlenih. Najviše nedostaje lica sa srednjom stručnom spremom (treba da ih bude 5.547, a zaposleno je 3.920) gde spadaju upravo medicinskih tehničari, kojih je UKC najviše i tražio na konkursu.

Podsetimo, Klinički centar Vojvodine je za potrebe kovid bolnice u Novom Sadu tražio 1.143 medicinskih radnika, ali je na konkursu primljeno tek 216 medicinara, kako je objavio portal 021.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 33

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati