Društvo i ekonomija

[ Izvor: RTS ]

26. 09. 2021. 13:49 3

Sedmi dan protesta: Harčenko i Stefanović na Jarinju

Protest Srba s Kosova i Metohije nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica, ušao je u sedmi dan. Kako je javio RTS, dva aviona tipa "orao" proletela su iznad Jarinja. Nadleće i helikopter Kfora. Ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba VS Milan Mojsilović obilaze deo snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti zbog zbivanja na Jarinju.

Noć je na prelazima Jarinje i Brnjak protekla mirno, a nekoliko aviona Vojske Srbije u subotu su u više navrata nadletali Jarinje i Brnjak.

Od svojih pozicija ne odustaju ni pripadnici specijalne policije, ni građani okupljeni na protestu.

Premijerka Ana Brnabić iz Njujorka poručila je da je Beograd spreman na dijalog, a da je očigledno da Priština nije.

Dva aviona tipa „orao“ proletela su iznad Jarinja u dva kruga, javio je dopisnik RTS-a.

Pola sata pre aviona, prostor na kojem su rasposređeni specijalci policije i okupljeni na protestu nadletao je helikopter Kfora.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović počeli su obilazak dela snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti zbog zbivanja na Jarinju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako je navedeno u saopštenju u stanju povišene borbene gotovosti su taktičke grupe koje se nalaze u Garnizonu u Raški, vojnoj bazi Rudnica i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.

- Nakon provokacija jedinica Rosu koje se već sedam dana nalaze na severu Кosova i Metohije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je podizanje borbene gotovosti za deo jedinica Vojske Srbije i Ministarstva unutraših poslova - navedeno je u saopštenju.

U poseti jedinicama vojske su i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko i izaslanik odbrane general-major Aleksandar Zinčenko kako bi se, navodi se u saopštenju, lično uverili u aktuelnu situaciju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati