Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

23. 09. 2021. 16:06 10

FRKA PRED IZBORE: Vučić o povlačenju zakona o policiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je razlog zbog koga je "zamolio ministra Vulina" da povuče nacrt zakona o unutrašnjim poslovima "formalni", jer je, kako je rekao, ostalo šest meseci do izbora i da tako važan zakon nije dobro donositi u tom periodu.

- Ja sam kriv što se povlači nacrt zakona, izvinio sam se Aleksandru (Vulinu). Razlog toga je što je ostalo šest meseci do izbora, i ne želim da u poslednjih šest meseci donosimo tako važne zakone - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Budimpešti, prenosi N1.

Na pitanje da li su u pitanju pritisci, Vučić kaže da nisu.

- Što se pravite naivni, nikoga ne pitate kada svakog dana govore kako je potrebno krvoprolićem doći na vlast. To govori deo novinara, deo lažne intelektualne elite, to vam govore prvaci bivšeg režima, to su jutros govorili, a onda se, zamislite, zgražavaju kad im devojka kaže da su diletanti - kaže on.

Rekao je da "nema pojma šta piše u tom zakonu".

- Formalni je razlog bio zašto sam to zamolio Vulina, videćemo kakva će sudbina takvog ili sličnog nacrta biti, a takvih i sličnih do izbora neće biti - kaže Vučić.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je ranije istog dana da je, na molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, povučen nacrt zakona o unutrašnjim poslovima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati