Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 09. 2021. 14:46 6

Bulatović na Suvoj planini sa cisternom za vodu!

Da ministar Nedimović svoje radno vreme posvećuje stranačkoj propagandi, dok za poljoprivredu ne mari, u to smo se uverili bezbroj puta. Poslednji primer te nebrige ogleda se u tragičnoj situaciji na Suvoj planini, gde već danima krdo od 800 krava i 200 divljih konja nema gde da se napoji, jer je jedini izvor potpuno presušio. Reke su u cevima, a životinje bez vode. Zato pitamo ministra Nedimovića, koju će to hitnu meru doneti, koja će da zaštiti životinje i stočare od ove katastrofe - upitao je potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović prilikom posete Suvoj planini.

- Hiljadu žednih grla nema gde da se napoji! Divlji konji, koji su zaista biser, ne samo ove planine već cele Srbije su u lošem stanju, jer je pojilo presušilo. Okolna sela takođe muče muku sa pijaćom vodom koje nema ni za osnovne potrebe, a kamoli da se napoji stoka. Zato pitamo nadležne, gde je voda? Gde su reke i izvori? Zašto zemlja toliko bogata čistom pijaćom vodom dolazi u situaciju da su joj česme presušile - upitao je Bulatović. 

Hitno zahtevamo od nadležnih da reše problem vodosnabdevanja u ovom kraju, kako se ne bi nanela šteta stočnom fondu Suve planine veća nego što već jeste. Ove životinje su naše blago. Stočarstvo u Srbiji je ionako već na izmaku snage i poslednje što se smelo dozvoliti jeste da ovolika stoka nema gde da se napoji. Zadnji je trenutak da se ministar poljoprivrede trgne iz dubokog sna u kome provodi već drugi mandat - zaključio je Bulatović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati