Društvo i ekonomija

Direktno.rs

13. 09. 2021. 14:12 22

Đilas: Neka Merkel povede Vučića sa sobom

Nemačka kancelarka Angela Merkel je dovela Aleksandra Vučića na vlast u Srbiji, podržavala ga je sve vreme i sada kada odlazi iz politike bilo bi pošteno da ga povede sa sobom, ocenio je danas predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Đilas je, na konferenciji za novinare ispred zgrade predsednika Republike, ocenio da je Merkel istorijski ličnost, koja je obeležila epohu u Nemačkoj i u Evropi, iza koje će ostati mnoge stvari, ali njeno nasleđe su i Viktor Orban i Janez Janša i Aleksandar Vučić.

- Ako mene pitate – najviše Vučić. Uz njenu podršku je došao na vlast, mogu da kažem da ga je dovela na vlast. Kada je Boris Tadić, koji je sedeo u istoj ovoj zgradi, tokom njene posete odbio da povuče srpsku policiju sa severa Kosova, Vučić je rekao - ja ću to uraditi, ilustrovao je Đilas.

Prema njegovim rečima, Vučić je prepustio sudstvo kosovskim institucijama, a potom i elektromreže i pozivni broj.

- Zauzvrat, Merkel i veći deo Evrope žmurio je na uništavanje institucija, demokratije, kao i na odnos prema ljudima koji slobodno misle, a koji su za Evropu. Važna im je bila stabilnost, a vidimo dokle je ta stabinost došla i ovde i u celom regionu, kazao je Đilas koji očekuje pobedu socijaldemokrata na nemačkim izborima 26. septembra. Očekujem novu vladu Nemačke, koja će zaista da se bavi celom Evropom i ovim regionom, ocenio je Đilas i istakao da bi ceo region, uključujući Srbiju, trebalo zajedno da rade sa EU. Ako ne želite, onda prestanite da usvajate izveštaje Evropske komisija i Evropskog parlamenta kada nikakvih posledica nema po one koji krše evropske norme - poručio je on.

Đilas je uveren da će nova vlada Nemačke, sastavaljena od socijaldemokrata, zelenih i liberala, kao zagovornika proširenja EU, imati drugačiji pristup.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati