Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 09. 2021. 19:44 2

Vučićev režim hoće da zatre selo i poljoprivredu!

"Da Vučićev režim namerava potpuno da zatre selo i poljoprivredu, vidimo najbolje po nasilnom oduzimanju plodne zemlje domaćinima, pod velom eksproprijacije, a za svoj kriminalni račun. Danas sam na poziv meštana bio u selu Obrva kod Kraljeva, gde je na pragu otimanje polovine od ukupnog seoskog atara, što iznosi oko 500 hektara, ali i rušenje seoskih kuća za potrebe širenja aerodroma i izgradnje autoputa. Pred ovim poštenim domaćinima, stočarima i zemljoradnicima vam kažem - neće ići tako kako ste zamislili", poručio je potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović prilikom posete Raškom okrugu i selima u okolini Kraljeva.

- Svedoci smo da ljudi širom Srbije preko noći ostaju bez svojih kuća i imanja. Lokalni naprednjački moćnici, podučeni načinom ophođenja ministra poljoprivrede prema proizvođačima paradajza i mleka, daju sebi za pravo da sa vekovnim ognjištima i porodičnim imanjima trguju za bedu, a ne za nadoknadu. U koji god deo Srbije da odete, sačekaće vas isto kao ovde u Kraljevu i u Čačku. Bahatost se raširila kao pošast. Jedini način da se izborimo sa ovim je ujedinjenje, a zatim i suprotstavljanje onima koji su odlučili da stave katanac na sva seoska domaćinstva u Srbiji - istakao je Bulatović i zaključio:

- Ovom prilikom zahtevamo od vlasti da prekinu sa bezakonjem i ludilom zbog kojih sela nestaju. Ako autoput, aerodrom ili neki drugi objekat infrastrukture već mora proći kroz nečiji šljivik ili svinjac, onda dostojanstveno i pošteno obeštetite te domaćine, tako što ćete im u najmanju ruku isplatiti tržišnu cenu za vrednost kuće ili zemlje koju uzimate. Domaćini na selima širom Srbije nisu prost deo populacije uz čiju pomoć dobijate izbore, to su vredne ruke koje hrane ovu zemlju i upravo te ruke će na dan izbora da stave tačku na svo zlo koje ste počinili - zaključio je Bulatović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati