Društvo i ekonomija

Direktno.rs

17. 08. 2021. 11:31 3

Pet tragedija, pet katastrofa: Život u Srbiji za 24 sata

Život u Srbiji je težak, a jučerašnji dan naročito je bio takav. U našoj zemlji strane firme radnice otpuštaju SMS porukom, dečak je umro, a njegovog dedu privela je policija. Tviter je označio medije koje rade za Vladu, neki od sluga režima su se pobunili, a ministar za brigu o porodici nastavlja da se blamira i obezvređuje poziciju na kojoj se nalazi.

Dečak umro, njegov deda priveden

Dečak Lav Popović (2) umro je u bolnici nakon teške borbe sa leukemijom, a njegovog dedu privela je policija u Novom Sadu, jer je u očaju i revoltu ispisao grafite na zidu bolnice. Očajni otac Nemanja Popović, koji je u četvrtak i petak štrajkovao glađu ispred ministarstva je zatražio da se njegovom sinu, koji je već bio u kritičnom stanju odobri terapija THC-om, kanabinoidom koji je u Srbiji ilegalan.

Lav je umro u danu kada se očekivao sporazum između ministara zdravlja Severne Makedonije i Srbije, a koji bi omogućio da taj eksperimentalni lek stigne u našu zemlju i da bude zvanično registrovan.

Surovo do bola - otkaz SMS porukom 

Nemačka kompanija "Grammer" iz Aleksinca, koja se bavi proizvodnjom presvlaka za sedišta za automobilsku industriju, a koja je 2017, od Aleksandra Vučića dobila četiri miliona evra subvencija, otpustila je 90 žena zaposlenih u toj kompaniji SMS porukom! Kako mediji pišu već godinama, zaposleni u ovoj kompaniji koji rade za minimalac, plus put i topli obrok, ali i bez kolektivnog ugovora, iako imaju reprezentativne sindikate, među kojima je i “Sloga”, rade u nehumanim uslovima, ali država ne haje za to.

Mediji sluge režima, među njima i RTS

Na društvenoj mreži Tviter označeni su mediji koji "sarađujusa Vladom Srbije", pa su etiketirani Informer, Tanjug, Kurir, Srpski telegraf, Politika, TV Prva, Pink, B92, Happy TV, ali i RTS, što je najporaznije. Za sada, nisu još obeležene Večernje novosti, Alo i Objektiv.

Ovo nije kraj, Tviter najavljuje da će biti označeni i pojedinci, poput urednika ili uglednih novinara, koji su povezani sa medijskim kućama koji sarađuju sa državom. Među slugama režima koji se naročito ističu je vlasnik Informera Dragan J. Vučićević, kojem se nije dopalo što je "označen", iako je naširoko poznati propagandista Aleksandra Vučića i time se hvali.

Ministar Dmitrović uvreda za sve građane Srbije

Ministar za brigu o porodici Ratko Dmitrović je lice kojem trebalo zabraniti da priča o pravima žena, jer kad god nešto kažer - on se zakopa još malo. Vučićev, dojučerašnji Šapićev ministar, gostovao je na TV Happy i nastavio sa serijom seksističkih i mizoginih izjava kojima skandalizuje javnost.

Ovog puta, komentarišući reakcije na prošlonedeljnu izjavu da su žene krive za pad nataliteta u Srbiji, Dmitrović je utvrdio da je proverio ko ga je napadao proteklih dana i konstatovao kako su to žene koje nisu rađale ili koje imaju jedno dete. On je uvreda za sve građane Srbije, ali bukvalno.  

Vinča - otrov koji traje 

Deponija Vinča i dalje radi punom parom - požar tinja, dim i otrovi šire se Beogradom više od 10 dana.

- Ono što me zabrinjava je reakcija raznih zvaničnika koji, kako se čini, bagatelišu situaciju, odbacuju upozorenja, prebacuju krivicu na druge i tretiraju sve ovo kao politički problem. Vinča nije politički problem, ili nije još uvek. Ovo je zdravstveni i ekološki problem. Vlasti bi trebalo da shvate da POP-sovi ostaju u tlu dugi niz godina - vreme poluraspada dioksina je 15 godina. Dioksine ne možemo tek gurnuti pod tepih i pretvarati se da ne postoje, na kraju će se pojaviti i problem će postati veći. Bolje da ih danas merimo u tlu i vazduhu, nego za 10 godina u kostima i krvi - upozorio je ekspert za gas iz UNECE-a i inženjer hemije Branko Milićević.

Podsetimo i da su Talibani zauzeli Kabul i da strani državljani i civili pokušavaju da napuste Avganistan. Naši građani nisu mogli da stupe u kontakt sa otpravnikom poslova u Indiji, koji pokriva ovu oblast, jer se "nik nije javljao na telefon u ambasadi", pa su uz pomoć ličnih veza morali da se snalaze kako bi dobili mobilni ambasadora. Šta je sa srpskom diplomatijom?!

Ako je ponedeljak bio ovako strašan, šta dalje da očekujemo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati