Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 08. 2021. 11:52 91

Ministar ne prestaje: Napadaju me žene bez dece

Ministar za brigu o porodici, Ratko Dmitrović, gostovao je jutros na TV Happy i nastavio sa svojom serijom seksističkih i mizoginih izjava kojima skandalizuje javnost. Ovog puta, komentarišući reakcije na prošlonedeljnu izjavu da su žene krive za pad nataliteta u Srbiji, Dmitrović je ustvrdio da je proverio ko ga je napadao proteklih dana i konstatovao kako su to žene koje nisu rađale ili koje imaju jedno dete.

- Imamo žena koje kažu - "Jednostavno me ne zanima, neću da rodim". I niko ne sme da joj kaže nešto, da joj zameri. Ovo što su me napali, ja sam malo proveravao, tu uglavnom ima žena sa jednim detetom ili one koje nemaju nijedno. Dakle oni jednostavno ne dozvoljavaju da se o tome razgovara - rekao je Dmitrović i ironično dodao:

- Ako mi muškarci mislimo da smo mi faktor koji nešto odlučuje - ne. Žena je ta, Bogu hvala, u situaciji koja jeste u savremenom životu, kada je ona u potpunosti ostvarena i može da bude ostvarena na svim poljima. Žena je ta koja odlučuje da li će da rodi jedno dete, dvoje dece, troje, četvoro, petoro. Dakle, da li je moguće? Jeste, moguće je i da bude naučnik i uspešna glumica i pisac, moguće je da bude ministar u Vladi.

I dalje razumevajući kako je dovoljno ženi ponuditi nešto veliko i da će onda odlučiti da rodi, Dmitrović je nastavio:

- Ja sam rekao hajde da razgovaramo sa ženama i da ih pitamo. A nažalost, nažalost žena u Srbiji, sada prvi put rađaju u tridesetoj godini. Hajde da vidimo šta možemo da učinimo, mi to ne znamo, naravno, da popravimo uslove, koji bi nju doveli do toga da kaže - "Ja hoću dvoje dece, troje dece, četvoro dece."

Dmitrović je zaključio da neke žene „nemaju materinski nagon“.

Podsetimo, nakon što je Aleksandar Vučić pre pet godina rekao kako žene u Srbiji rađaju decu da bi od države uzele novac i da majke ne žele da rade, jer dobijaju socijalna davanja u visini minimalca, prošle nedelje je njegov ministar otišao korak dalje i optužio žene da su u 90 odsto slučajevca krive za nizak natalitet u Srbiji.

- Ovo nije pitanje socijale, ovo je pitanje svesti - rekao je Dmitrović, dodavši da su se i žene i muškarci prepustile hedonizmu i da pre maštaju da imaju jahtu, kuću i da putuju svetom, nego da imaju decu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 91

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati