Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 08. 2021. 20:13 4

ŠTRAJK ISPRED PREDSEDNIŠTVA: Vučić dozvolio da rade lopovi i tajkuni

Izabrao sam Predsedništvo za štrajk glađu, jer je poslednja instanca predsednik. Poznato je svima u državi da se Vučić pita za sve. On je kreirao ekonomski ambijent i on je dozvolio da rade lopovi i tajkuni. Ja nemam izbora, ja sam se njemu obratio - kaže za Direktno.rs, Stanko Tišma, koji je započeo štrajk glađu zbog neisplaćenih zarada od strane poslodavca i zaplene imovine.

Stanko Tišma, koji je u prošlog meseca pokušavao da skrene pažnju na svoje probleme štrajkom glađu ispred zgrade Gradske uprave u Pančevu, nastavio je danas svoj protest ispred Predsedništva Srbije.

- Poslednja firma koja me je angažovala je MDS iz Bavaništa. Vlasnik mi je ostao dužan 350.000 dinara na ime plate i uzeo mi je svu opremu za šivenje. Dao sam izjavu po tom pitanju Odeljenju za privredni kriminal u Pančevu. Rekli su da će da me zove tužilac, a on me još nije zvao. Bio sam ovde u Predsedništvu, u ponedeljak, izašla je neka devojka i rekla da se radi na tom slučaju i da će me tužilac pozvati. Ivica Kojić nije mogao da izađe. Međutim, juče sam čekao ceo dan i tužilac me nije zvao i danas sam opet počeo štrajk glađu - kaže Tišma.

Tišma se, kako kaže, već 30 godina proizvodnjom vojne i policijske opreme. Bio je, kaže, direktor istraživanja i razvoja proizvodnje u firmi "Mile Dragic", direktor istraživanja i razvoja i tehnički direktor "Irva tekstila group", direktor istraživanja i razvoja i tehnički direktor "Inex Luss", direktor istraživanja i razvoja i tehnički direktor "Luss investment", direktor SGA, direktor istraživanja i razvoja i tehnički direktor "Gora", direktor istraživanja i razvoja "MDS TEX".

- Moj 251 proizvod je zvanično usvojen u Srbiji - 106 u vojsci, 145 u policiji. Opremao sam specijalne jedinice 30 svetskih zemalja - kaže Tišma.

On dodaje da je dobio rešenje od inspekcije da mu se isplate zarade, ali da vlasnik firme kaže da mu ne može niko ništa.

- Egzistencija mi je ugrožena. Tražim moju imovinu i da državni organi reaguju, da me tužilac sasluša i da imam svedoke da je sve moja imovina - poručuje Tišma i dodaje:

- Ako se sad nešto ne preduzme, vlasnik firme će za 10-15 dana prodati moju imovinu i namiriće dugove, jer firma više ne radi. Radnicima duguje po tri plate. Dolazili su dva puta da me odgovore šef obezbeđenja i devojka koja je bila u ponedeljak. Odbio sam i rekao da ću ovde i da noćim i da će me gledati svaki dan. Ja nemam pare ni da se vratim u Pančevo. Prinuđen sam da ovde ostanem do kraja.

Tišma kaže i da će o svom problemu obavestiti ambasadore stranih zemalja u Srbiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati