Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 08. 2021. 13:10 14

SSP: "Oluja" najveće etničko čišćenje u modernoj istoriji Evrope

Ni 26 godina nakon akcije „Oluja“ koja predstavlja najveće etničko čišćenje u modernoj istoriji Evrope, ne zna se gde su 1.183 osobe, uglavnom civili koje su tada nestale. Tokom četiri dana avgusta 1995. godine proterano je više od 220.000, a ubijeno 1.800 Srba. Odgovornost za ovaj zločin je na onima koji su vodili akciju „Oluja“, ali i na svima koji odbijaju da priznaju zločine i onemogućavaju Srbima da ostvare svoja imovinska i druga ljudska prava - stoji u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Dalje se navodi:

Nikada ne smemo zaboraviti da je do tragedije Srba u Hrvatskoj došlo, jer su Milošević i Vučićev politički "otac" Vojislav Šešelj prvo odbili mirovni plan Z4, a zatim obećali hrvatskom državnom vrhu da se Srbija neće mešati u sukob, čime su de fakto dali zeleno svetlo za vojnu operaciju u kojoj su hrvatske oružane snage ubijale stare, na njihovim kućnim pragovima i pucale na civile koji su se povlačili prema Srbiji.

RTS koji je tada vodio Vučićev prijatelj i današnji glavni i odgovorni urednik Večernjih novosti - Milorad Vučelić, ceo dan je ćutao i vest o stradanju Srba u Hrvatskoj objavio u 24. minutu centralnog dnevnika, što je još jedan dokaz anticivilizacijskog dogovora Tuđmanovog i Miloševićevog režima.

Stranka slobode i pravde (SSP) veruje da da je godišnjica "Oluje" prilika za strateško promišljanje za sve narode Zapadnog Balkana koji moraju da se okrenu budućnosti, evropskim vrednostima i dobrosusedskim odnosima i da nikada više ne dozvole ekstremnim političkim elitama da ih uvlače u ratove i zločine, a obaveza Srbije je da političke predstavnike našeg naroda u Hrvatskoj u tome podrži.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati