Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 08. 2021. 13:16 12

Grenel ponovo na "mestu zločina"!

Ričard Grenel, glavni Trampov čovek za Balkan, posebno za Srbiju, boravio je prethodnih dana u Beogradu. Svoj boravak je obeležio objavama na mrežama na kojima se videlo da je jedno veče proveo sa dr Sinišom Malim u beogradskom klubu Lafajet, čiji je menadžer i suvlasnik Aleksandar Kajmaković, zvani Aca Bosanac. pre nekoliko meseci spektakularno hapšen u Beogradu. Tada su tabloidi pisali o njegovoj povezanosti sa Slavišom Kokezom i pripadnicima Belivukove grupe koji su "obezebđivali" njegove lokale. Iza Kajmakovića u biznisu stoji Predrag Rankovic Peconi, kontraverzni biznismen i vlasnik Happy televizije.

U isto vreme se pojavila i slika Vucića i Ane Brnabić kako uzivaju u vili koju koristi premijerka, a u čije je sređivanje uloženo više miliona evra. Upućeni kažu da je na večeri bio i Ričard Grenel.

Naime, poznato je da su Brnabić i Grenel veliki prijatelji i da je Brnabićeva sa svojom partnerkom više puta bila u gostima kod njega i njegovog partnera u Berlinu, gde je Grenel bio ambasador SAD. Svojevremeno je i ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri dobio naredbu od Grenela da ide u Hit tvit sa Anom Brnabić koja ga je za takvu uslugu zamolila.

Sam Grenel je ostao zapamćen po sad već mrtvom Vasingtonskom sporazumu od koga nije bilo ništa. Ni investicija vrednih milijarde evra,ni bilo čega drugog, osim izraelskog priznanja Kosova sa čim se pre toga složio Aleksandar Vučić. Ovo priznanje je bilo ogroman udarac za Srbiju jer je Izrael jedna od najmoćnijih zemalja sveta, a imali su apsolutno negativan stav o priznanju Kosova zbog situacije koju imaju sa Palestincima. Zauzvrat je Vučić potpisao da će Srbija premestiti ambasadu u Jerusalim?!
Bliskost Vučića i Grenela ja javno pokazivana, ali se Vučicev san srušio porazom Trampa na američkim izborima.

Ipak, veze su ostale. Tako se Grenel obreo u Beogradu da bi se precizirala ideja da on bude posrednik u dovođenju američkog investitora koji bi dobio da gradi kompleks na mestu zgrade danasnjeg generalštaba.

Po američkim zakonima, posredovanje u ovakvim biznisima apsolutno je legalno. Zarada koju će Grenel ostvariti meriće se milionima dolara.

Videćemo kako će nova američka administracija reagovati na ovo javno pokazivanje bliskosti Aleksandra Vučića i bliskih Trampovih saradnika. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati