Društvo i ekonomija

Direktno.rs

28. 07. 2021. 15:08 5

"Predsednik sindikata suspendovan mimo zakona"

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ najoštrije osuđuju podmuklo i bezočno postupanje MUP-a Srbije, Policijske uprave Užice i nadležnog Tužilaštva, koji su sinoć našem sindikalnom kolegi iz Gradskog odbora Sloge u Užicu, Gliši Vidoviću, sindikalcu, diplomiranom pravniku i policajcu uručili rešenje o udaljenju sa rada do okončanja disciplinskog postupka - kažu u saopštenju iz ovog sindikata.

- Vidović je osumnjičen za KD Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138. st.1. KZRS, jer je “navodno” u službenom telefonskom razgovoru pravnici AD Putevi Užice rekao da je „brz na obaraču”.

Tražimo momentalno povlačenje rešenja o suspenziji i odgovornost svih u MUP Užice i Tužilaštva koji su učestvovali u sramnom činu kvalifikacije dela i udaljenja sa posla kolege Vidovića, jer su ga tretirali i procesuirali kao policijskog službenika, izuzimajući činjenicu da je on predsednik Gradskog odbora Sloge Užice i predsednik Sindikata policije Sloga.

Ovim je ne samo narušeno njegovo pravo na rad i pravo na profesiju, već i pravo na sindikalno delovanje i autonomiju sindikalnog rada, koje je zagarantovano Ustavom, zakonima i međunarodnim poveljama čiji je Srbija kao demokratska država potpisnik.

Istina je da je Glišo Vidović, predsednik Gradskog odbora Sloge u Užicu i predsednik Sindikata policije Sloga suspendovan ekspresno i bez konkretnih dokaza, “samo na reč”, a jedini razlog je to što je direktoru puteva Leki Korićancu u ime sindikata podneo dve prijave inspekciji rada zbog kršenja prava zaposlenih u Putevima Užice.

Kao sindikat moramo da ocenimo da je njegovo udaljenje sa posla potvrdilo i ono o čemu se sve više priča, a to je da su policija i tužilaštva sve više u službi lokalnih stranačkih moćnika, koji ne prezaju da se zarad ličnih interesa i čerupanja državnog novca služe podmuklim i gnusnim lažima, klevetama i sl.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će nakon sastanka svojih organa obavestiti javnost o daljim sindikalnim  potezima, uključujući i moguće radikalnije delovanje u vidu protesta i blokada kako bi skrenuli pažnju na nezakonito postupanje i pritisak na sindikalno organizovanje u Srbiji - navodi se u saopštenju USS "Sloga".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati