Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 07. 2021. 15:45 3

"Vučeviću, nećeš sprečiti reakciju onih koji ne podržavaju Novi Sad na vodi!"

Novija politička istorija Novog Sada ne pamti da se javna prezentacija stručnih dokumenata zakazuje četiri sata pre početka sastanka, pri čemu na ulazu u prostorije stoji obezbeđenje koje onemogućuje građane da ne prisustvuju događaju. Upravo to se dogodilo danas na prezentaciji hidrološke studije koju je za potrebe grada Novog Sada uradila firma "Jaroslav Černi" - navodi Borislav Novaković, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke za Novi Sad.

Tako je u represivnoj, nasilnoj i potpuno nedemokratskoj atmosferi svetlost dana ugledala važna studija, koja će poslužiti kao "stručna podloga" za uređenje priobalja. Javnost je praktično isključena iz mogućnosti informisanja i uticanja na dokumenata koja strateški opredeljuju razvoj grada.

Način na koji Novi Sad izlazi na obalu Dunava, sa svim sadržajima koji građani opredele, jeste najvažniji i najkreativniji posao svake gradske uprave.
Zato rasprava o tome kako će biti uređena leva obala Dunava u Novom Sadu u dužini od 4,5 km, mora biti javna, stručna i potpuno dostupna svim građanima.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević se ljuto vara, ako misli da će ovakvim postupcima sprečiti javnu reakciju svih građana koji ne podržavaju projekat "Novi Sad na vodi"!

Naprotiv, ovakvim, za građane zabranjenim "prezentacijama", samo će proširiti sumnju i produbiti jaz opravdanog nepoverenja i otpora građana prema ideji gradnje stanova na obali Dunava!

Ova gradska vlast mora da opredeli da li obala Dunava pripada građanima ili Galensu!

Da li obala služi za razvoj sporta, rekreacije i turizma ili kao prostor za tajkunsku stanogradnju. Da li je važnija dobrobit svih građana ili profit kompanije Galens!

Firma Jaroslav Černi je pod pritiskom politike i aktuelnog postupka privatizacije te firme, već donela skandaloznu odluku da u Beogradu na vodoizvorištu Makiš dozvoli stanogradnju na 700 hektara!

Novi Sad neću pokleknuti pred "stručnim" analizama koje to nisu. U Novi Sad "Jaroslav Černi" je očito pozvan da "stručno" pokrije interes krupnog kapitala! Igra je providna i lako čitljiva! To u Novom Sadu neće proći!

Pred naletima interesa građevinske mafije i korumpirane gradske vlasti branićemo fizički svaki pedalj dunavske obale.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati