Društvo i ekonomija

Direktno.rs

19. 07. 2021. 08:21 6

SNS SPIN(OVI): Đilas još 2018. ukazivao na opasnost

U oktobru 2018. godine vladajuća većina u Skupštini grada Beograda odbila da raspravlja o pogoršanoj bezbednosti u Beogradu i upadu ekipe Veljka Belivuka u Beton halu. U julu 2021. godine, Belivuk radi za opoziciju. Dobro ljudi, pa sve se zna, ne kopčaju se ljudi baš na leđa - kaže Nikola Jovanović, predsednik Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji odbornik u beogradskoj Skupštini.

U prorežimskim tabloidima plasira se da se "Đilas uzda u Veljine koljače", te da se "uzda u mafijaške strukture kako bi obezbedio povratak na vlast". Đilas i Jovanović su, međutim, na opasnost Belivukovog klana upozoravali još 2018. godine.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i nekadašnji odbornik Saveza za Srbiju tada je izjavio da bi svi trebalo da se ujedine u stavu o bezbednosti u Beogradu i da bi o tome trebalo da se raspravlja u Skupštini grada, dok je zamenik gradonačelnika Goran Vesić ocenio da to "nije prava adresa".

Đilas je tada istakao i da su građani svedoci miniranja džipova, tuča u klubovima, te da bi bilo normalnije da o stanju u gradu referišu, sada već bivši ministar MUP-a Nebojša Stefanović i direktor Policije.

Stanje bezbednosti u gradu pokušao je da u dnevni red uvrsti i Jovanović, ali je predlog odbijen i još su mu izrečene dve opomene. On je ocenio da je odbijanje da se u dnevni red uvrsti tema bezbednosti "srtamota" za gradski parlament.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati