Društvo i ekonomija

Direktno.rs

12. 07. 2021. 17:31 7

Poljoprivrednici PONOVO dele paradajz, od države traže odštetu

Leskovački poljoprivrednici koji su u znak protesta zbog niskih otkupnih cena prošlog četvrtka delili paradajz besplatno ispred gradske pijace, planiraju da u sredu u 10 časova ovo ponove jer je otkupna cena ovog voća i dalje niska, svega 15 do 25 dinara po kilogramu.

Predsednik Udruženja poljoprivrednika „Jablanica“ Aleksandar Kocić iz Svirca kaže da će poljoprivrednici uputiti zahtev Vladi i resornom ministarstvu za novčanu pomoć, odnosno naknadu šete.

- To smo dogovorili na sastanku udruženja. Izrada strategije za rešavanje problema niske otkupne cene poljoprivrednih proizvoda sa juga Srbije, o čemu smo prošlog četvrtka pričali sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, možda može da unapredi položaj poljoprivrednika u budućem periodu, ali to neće nadoknaditi štetu koju smo pretrpeli u ovoj sezoni - kaže Kocić.

Pre samo par dana Srbiju su obišli potresni snimci iz Leskovca, koji podsećaju na grabež za hlebom i zejtinom tokom velike inflacije devedesetih godina prošlog veka, a ne zna se šta je u ovom prizoru bilo tužnije, muka proizvođača, ili želja stanovnikaovog gradada se dograbe besplatnog paradajza, čak i pola kilograma.

Podsetimo, osim nade da će cena paradajza skočiti, te da neće morati da nastave da besplatno dele ili bacaju svoje proizvode, leskovački poljoprivrednici, koji su protestovali jutros nezadovoljni otkupnom cenom, prošlog četvrtka na sastanku sa predstavnicima ministarstva poljoprivrede i lokalne samouprave, stiče se utisak, nisu dogovorili ništa.

Njima se govorilo kako bi trebalo da se napravi dugoročna stratetegija, kako problem niske otkupne cene na jugu Srbije, koji traje decenijama, nije lako rešiv, i izrečena im je nada da će cena paradajza skočiti u narednih nekoliko dana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati