Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 07. 2021. 11:24 55

Vučić arči pare građana u Partizan da mu ne bi vikali "Vučiću, pederu"

Osetljiv na pogrdna skandiranja navijača Partizana, koji ga vide kao glavnog i isključivog krivca za sunovrat koji crno-beli doživljavaju u svim sportovima poslednjih godina, Aleksandar Vučić je u predizbornoj godini rešio da "odveže kesu", tuđeg novca, naravno, i pumpanjem miliona u Partizanovu sportsku porodicu, kupi ljubav navijača. Na isti način na koji je to uradio i sa Košarkaškim i Fudbalskim klubom Crvena zvezda.

Najalarmantnije stanje bilo je u Košarkaškom klubu Partizan, gde suša trofeja traje već sedam godina. Partizan nije uspeo da osvoji nijedan trofej kako u ABA ligi, tako i u domaćoj Košarkaškoj ligi Srbije.

Nezadovoljstvo i bes navijača, koji su evidentni i ne mogu se sakriti, ponovo su proključali nakon hapšenja Veljka Belivuka, čiji zadatak je i bio da primiri ogorčene pristalice kluba iz Humske i spreči nepristojna skandiranja. Poslednje je bilo u punoj "Hali sportova", prilikom polufinalne utakmice prvenstva Srbije između Partizana i Mege.

Kako je i sam, kako kaže, potekao iz navijačkog i huliganskog miljea, Vučić dobro zna koliko navijačko nezadovoljstvo može biti potencijalna opasnost po vlast. Pogotovo ako se zna da veliki deo njih potiče iz kriminalne sredine.

Kako ide predizborna godina, Vučić je, najpre, u KK Partizan vratio legendu kluba, Željka Obradovića, čija cena na evropskom tržištu je previsoka da bi ga ojađeni Partizan mogao platiti. 

No, nije se tu zaustavio. Nastavio je Partizan sa bombastičnim pojačanjima - Kevin Panter, Aleksa Avramović, Zek Lidej, Rodions Kuruc... Kako pišu mediji, nije to kraj liste želja KK Partizan, a kakvi transferi nas očekuju, ostaje da se vidi.

- Ljudi kažu da kupujemo klubove zbog navijača. Ma nemojte da lažete, bre. Zvezda i Partizan neće da kažu koliko su dobili od države. Dali smo im po dva i po miliona da igraju Evropu. U Zvezdi još to i kažu, a u Partizanu niko. Ko je branio Partizanu da dovede Savića i Obradovića - rekao je Vučić pre dva dana gostujući u "Ćirilici", Milomira Marića.

Međutim, ono na šta se Vučić pravi naivan, jeste činjenica da Partizanu niko nije branio da dovede Savića i Obradovića, sem jedne sitnice, klupskih finansija, koju su Vučićevi poslušnici u klubu ispraznili pristavši na inferiorni status Partizana.

- Nikad više para nije ulagano u sport. Dali smo novac odbojci, vaterpolu, rukometu... - jadao se Vučić Mariću, ne rekavši mu da je dao novac građana Srbije, koji u 21. veku još nemaju potpunu komunalnu, saobraćajnu i drugu infrastrukturu, koji se leče u oronulim bolnicama, koji ne mogu da zadovolje najosnovnije potrebe.

Što se tiče fudbalskog kluba, čeka se rasplet događaja vezanih za upražnjeno mesto vođe navijača, nakon hapšenja Velje Nevolje. Upravo interegnum dovodi do sve češćih skandiranja "Vučiću, pederu" na fudbalskim i košarkaškim tribinama, koje se nije moglo čuti dok je Nevolja bio na slobodi.

Uz poslušničku i lojalnu upravu u FK Partizan, ne sumnjamo da će Vučić uspeti da nametne svog čoveka.

Sada se u javnosti sve češće može čuti da je Vučić odlučio da Partizanu pokloni košarkašku, a da Zvezdi ostane fudbalska titula.

Otvorio se Vučić i za manje popularne sportove, te je Vaterpolo klub Partizan, koji je bio nevidljiv poslednjih godina, preko noći doveo čak pet vrhunskih pojačanja. Crno-beli su dogovorili saranju sa nekadašnjim trofejnim bekom Milanom Aleksićem, golmanom Dimitrijem Rističevićem, centrima Nemanjom Vicom i Petrom Velkićem, Filipom Radojevićem i američkim reprezentativcem Aleksom Bovenom. Početkom godine u crno-belo jato vratio slavni reprezentativac Stefan Mitrović.

Ni Rukometni klub Partizan nije ostao "kratkih rukava". Dogovorena je saradnja sa Veljkom Popovićem, a pre njega sa Urošem Kojadinovićem, Borisom Radivojevićem, Đorđem Pisarićem, Nemanjom Živkovićem i Aleksandrom Stojanovićem.

Posle ovoga je i laiku postalo jasno ko pumpa novac građana Srbije u Partizanovu sportsku porodicu kupujući lični mir i psihičku stabilnost, ali i politički rejting. 

Kako je sve u Vučićevoj politici marketing, ostaje nam da vidimo koliko će mu se ovo arčenje narodnih para i isplatiti i dokle će to narod trpeti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 55

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati