Društvo i ekonomija

Direktno.rs

09. 07. 2021. 06:00 24

Nikad kraja čistki Stefanovićevih ljudi u MUP-u: Još jedna promena!

Bivši pomoćnik direktora policije Ivan Ristić, koji je, kako se tvrdi, komandovao policajcima u civilu koji su brutalno tukli učesnike prošlogodišnjih protesta, razrešen je s mesta Nacionalnog koordinatora za kontrolu malog i lakog oružja. Na njegovo mesto došao je nekadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević, koji sada obavlja funkciju pomoćnika direktora policije.

Ristić, inače Stefanovićev bliski saradnik, čije se ime pominjalo u aferi u vezi sa naplaćivanjem prevoza migrantima od makedonske granice do granice sa EU. On je u julu prošle godine navodno upravo zbog toga smenjen s mesta pomoćnika policije i trebalo je da bude postavljen za načelnika policije u Nišu, ali je prihvatio Pirot.

Ristić je u režimskim medijima nakon cele afere sa Nebojšom Stefanovićem označen kao vlasnik luksuzne vile koja se gradi nadomak Vrčina, a čija vrednost premašuje 700.000 evra. Takođe, povezivan je sa Veljkom Belivukom i carinskom mafijom.

Zanimljiva je i činjenica da je novi Nacionalni koordinator za kontrolu malog i lakog oružja Dejan Kovačević, pored Stefanovića, 29. aprila ispitan kao svedok u vezi sa slučajem inspektora Gorana Papića. I Kovačević je slovio za čoveka od poverenja bivšeg ministra policije, ali po Stefanovićem odlasku iz MUP-a smenjen je sa mesta načelnika UKP.

Podsetimo, Papić je osumnjičen da je u aprilu 2020. godine naredio policijskim službenicima da se blindirani automobil vrati desnoj ruci Veljka Belivuka Marku Miljkoviću, od koga je oduzet, te je tvrdio da je nalog dobio od Nebojše Stefanovića.

Očito da se u MUP-u nastavlja čistka onih koji su ostali verni Nebojši Stefanoviću, a na nova mesta se postavljaju oni koji su okrenuli leđa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati