Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 06. 2021. 16:11 0

"Poništavanjem odluke o doktoratu Malog nastavljeno uništavanje autonomije univerziteta"

Poništavanje odluke Senata Univerziteta u Beogradu (UB), kojom je diploma doktora nauka Siniši Malom proglašena ništavnom zbog nedvosmisleno utvrđenog plagijata, predstavlja nastavak uništavanja autonomije i kredibilteta visokog obrazovanja u Srbiji - navodi se u saopštenju Skupštine slobodne Srbije.

- Ova odluka Upravnog suda ima za cilj da još jednom utvrdi korake ka zatiranju univerziteta u zemlji u kojoj su znanje i stručnost sahranjene vrednosti.

Podsećamo da su prethodni period obeležili postupci vlasti koji su nesporno vodili ovom ishodu – Zakon o visokom obrazovanju iz 2017. godine, izbor novog rektora suprotno većinskom stavu zaposlenih na UB i početak procedure u Skupštini RS za prihvatanje izmena Zakona o visokom obrazovanju u kojima su načinjeni dalji koraci ka ozakonjenju kapitulacije akademske zajednice.

Profesori i studenti Univerziteta u Beogradu, okupljeni u Skupštini slobodne Srbije, neće stajati sa strane i nemo posmatrati kako vlast uništava univerzitet!

Svi pokušaji da se sa pritiscima izborimo putem peticija, dopisa i različitih procedura – nisu urodili plodom.

Došlo je vreme da odlučno stanemo u odbranu naših sloboda.

Tražimo od rektorke Ivanke Popović da se pod hitno oglasi povodom poništavanja odluke Univerziteta o doktoratu Siniše Malog.

Apelujemo na sve članove akademske zajednice da nam se pridruže u odbrani autonomije univerziteta, a svako ćutanje bi značilo saučešće u zločinu - kažu iz Skupštine slobodne Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati