Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 06. 2021. 08:55 19

"Mali, setili ste se životne sredine zato što ste našli kombinaciju"

Ministre Mali, svaki put odgovarate sa sve manje argumenata, a sve više uvreda. Ovaj put ste uspeli da na 10 konkretnih cifara o novom zaduženju odgovorite isključivo uvredama, bez i jedne jedine cifre. Ali nema veze, ja ću nastaviti sa ciframa i činjenicama, a Vi slobodno nastavite sa uvredama - stoji u saopštenju Dušana Nikezića, predsednika Resornog odbora za privredu i finansije.

Dalje se navodi:

Niste se vi sad setili ekologije zato što vam je stalo do zdravlja ljudi, jer onda ne bi dozvolili Kinezima da besomučno truju ljude u Boru i Smederevu, ne bi godinama odlagali korišćenje postrojenja za odsumporavanje u Kostolcu, ne bi svake godine tolerisali da deponija u Vinči mesecima gori i truje Beograđane i ne bi sa Rio Tintom dogovarali masovno iseljavanje ljudi i zagađenje vode i zemljišta u Podrinju

Vi ste se setili životne sredine samo zato što ste našli kombinaciju kako da zaradite i na ekologiji, kao što već zarađujete na putevima, energetici, nekretninama, IT-u, žitu, hotelima, avio saobraćaju, medicinskoj opremi, telekomunikacijama, naoružanju… i bukvalno svim drugim oblastima u koje država ulaže novac.
Sada se pozivate na Zelenu agendu, a pravili ste se ludi kada je EU prošle godine ponudila 9 milijardi evra bespovratnih sredstava za projekte Zelene agende na Zapadnom Balkanu, sa posebnim naglaskom na postrojenja za preradu vode u Srbiji, pa vi brže-bolje ugovorili te iste projekte sa Kinezima za neverovatnih 3,2 milijarde evra.

Kao što ste se pravili ludi i kada je EU nudila da pokrije 50% troškova spalionice u Beogradu, koja je tada koštala 179 miliona evra i predviđala da proizvedena struja ostane Beogradu, pa ste ugovorili javno privatno partnerstvu za spalionicu koje će Beograđane koštati 1,15 milijardi evra, a struja biti vlasništvo privatnog partnera.

Pravili ste se ludi i kada ste odobrili da se iz državne kase isplati 75 miliona evra za Linglong, kinesku mega fabriku guma, koja se uveliko gradi bez ekološke studije i koja će decenijama prljavom tehnologijom zagađivati i Zrenjanin i Banat i ovaj deo Evrope.

Pravite se ludi i sad, kada termin Zelena agenda koristite isključivo kao izgovor za dodatno zaduženje zemlje, kroz izdavanje “zelenih obveznica” kojima, kako kažete, planirate da finansirate projekte proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, a čiji su vlasnici danas kumovi i rodbina najviših državnih funkcionera.

Kao što vidite, nema kod vas brige ni za ljude ni za životnu sredinu, već se na kraju sve svede isključivo na kombinacije i finansijski interes - stoji na kraju saopštenja Dušana Nikezića, predsednika Resornog odbora za privredu i finansije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati