Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 06. 2021. 08:55 19

"Mali, setili ste se životne sredine zato što ste našli kombinaciju"

Ministre Mali, svaki put odgovarate sa sve manje argumenata, a sve više uvreda. Ovaj put ste uspeli da na 10 konkretnih cifara o novom zaduženju odgovorite isključivo uvredama, bez i jedne jedine cifre. Ali nema veze, ja ću nastaviti sa ciframa i činjenicama, a Vi slobodno nastavite sa uvredama - stoji u saopštenju Dušana Nikezića, predsednika Resornog odbora za privredu i finansije.

Dalje se navodi:

Niste se vi sad setili ekologije zato što vam je stalo do zdravlja ljudi, jer onda ne bi dozvolili Kinezima da besomučno truju ljude u Boru i Smederevu, ne bi godinama odlagali korišćenje postrojenja za odsumporavanje u Kostolcu, ne bi svake godine tolerisali da deponija u Vinči mesecima gori i truje Beograđane i ne bi sa Rio Tintom dogovarali masovno iseljavanje ljudi i zagađenje vode i zemljišta u Podrinju

Vi ste se setili životne sredine samo zato što ste našli kombinaciju kako da zaradite i na ekologiji, kao što već zarađujete na putevima, energetici, nekretninama, IT-u, žitu, hotelima, avio saobraćaju, medicinskoj opremi, telekomunikacijama, naoružanju… i bukvalno svim drugim oblastima u koje država ulaže novac.
Sada se pozivate na Zelenu agendu, a pravili ste se ludi kada je EU prošle godine ponudila 9 milijardi evra bespovratnih sredstava za projekte Zelene agende na Zapadnom Balkanu, sa posebnim naglaskom na postrojenja za preradu vode u Srbiji, pa vi brže-bolje ugovorili te iste projekte sa Kinezima za neverovatnih 3,2 milijarde evra.

Kao što ste se pravili ludi i kada je EU nudila da pokrije 50% troškova spalionice u Beogradu, koja je tada koštala 179 miliona evra i predviđala da proizvedena struja ostane Beogradu, pa ste ugovorili javno privatno partnerstvu za spalionicu koje će Beograđane koštati 1,15 milijardi evra, a struja biti vlasništvo privatnog partnera.

Pravili ste se ludi i kada ste odobrili da se iz državne kase isplati 75 miliona evra za Linglong, kinesku mega fabriku guma, koja se uveliko gradi bez ekološke studije i koja će decenijama prljavom tehnologijom zagađivati i Zrenjanin i Banat i ovaj deo Evrope.

Pravite se ludi i sad, kada termin Zelena agenda koristite isključivo kao izgovor za dodatno zaduženje zemlje, kroz izdavanje “zelenih obveznica” kojima, kako kažete, planirate da finansirate projekte proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, a čiji su vlasnici danas kumovi i rodbina najviših državnih funkcionera.

Kao što vidite, nema kod vas brige ni za ljude ni za životnu sredinu, već se na kraju sve svede isključivo na kombinacije i finansijski interes - stoji na kraju saopštenja Dušana Nikezića, predsednika Resornog odbora za privredu i finansije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Tehnika ili snaga?

Zoran Živković [04.08.2021.]


Video dana

Prevelik zalogaj

Anketa

Čega se Aleksandar Vučić najviše plaši?

Rezultati