Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 06. 2021. 11:17 17

EKSPLOZIJA U "SLOBODI": "Dovedu firmu do propasti da bi je prodali za DŽABE"

U razmaku od samo desetak dana, sinoć se dogodila druga eksplozija u fabrici "Sloboda" u Čačku. To je ujedno i jedna od glavnih tema na društvenim mrežama, a komentatori su saglasni da je uzrok eksplozije, pre svega, nestručnost i nekompetentnost stranački postavljenih kadrova u fabrici.

Sektor za vanredne situacije saopštio je jutros da je u ekspoziji povređeno troje radnika, da su bolnički zbrinuti i nisu u životnoj opasnosti. 

Eksplozija se dogodila oko kilometar dalje od prozivodnih pogona izazvala je prizemni požar van fabričkog kruga na dva mesta, na rastinju visine od oko 1,5 metar.

Nakon eksplozije u kompaniji "Sloboda", čija se velika detonacija čula u celom gradu, gradske vlasti u Čačku su kao meru predostrožnosti sinoć naložile evakuaciju stanovništva koje živi u neposrednom okruženju fabrike.

Čitava situacija izazvala je strah i paniku među Čačanima, koji su ogorčeni na rad funkcionera lokalne samouprave, ali i nadležnih na republičkom nivou, koji nisu ništa preduzeli da se spreči druga eksplozija. 

Ni komentatori koji ne žive u Čačku nisu ostali ravnodušni.

- Sloboda Čačak i situacija oko čestih eksplozija podseća i verovatno je inspirisana Pavićevim projektom Šojić - dovedu firmu do propasti, a onda na scenu stupa holding preduzeće za kupovinu firme džabaka - smatra Nenad.

- Ne kaže se: "Još jedna eksplozija u fabrici Sloboda Čačak", nego se kaže: "Loše smo glasali onomad" - šaljiv je Građanin pokorni.

- Au, strašno... Srpski Černobilj. Koji, bre, idioti ovde rade ko upravlja ovom "fabrikom" jesu li poludeli?! Igraju li tetris, rade popis ili upravljaju fabrikom - pita se Nevena Đukanović.

- Čačani, sledeću eksploziju u Slobodi očekujte oko prvog. Navikne se čovek na sve, ne brinite. Zrenjaninci dvadeset godina imaju vodu kojom ne smeju da operu auto pa se navikli i stalno glasaju za iste. I vi ćete. I na vetar na groblju. To vam se preći okreću u grobovima. Strpljivo samo - poručuje Siniša Kovačević, reditelj i dramski pisac.

- Svi mi Čačani znamo da se u Slobodu mogu zaposliti samo SNS sendvičari. Tako su doveli i SNS rukovodioce, koji nemaju znanje i iskustvo pa nas ne čude sve ove eksplozije, biće ih još. Više od 30 godina u toj firmi nije bilo eksplozija, poslednjih mesec dana, dve - kaže Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost".

- Izvinte, ali kako je moguće da ista fabrika, dva puta eksplodira, u par nedelja i da niko ne podnese ostavku - čudi se Šesta kolona.

- Ponovo eksplozija u „Slobodi“ Čačak, ima povređenih, evakuacija građana. Izgleda da se sistematski radi da Slina postane ekskluzivni distributer municije kod nas - mišljenja je Dobar Loš Vučić.

- Što se tiče eksplozija u namenskoj industriji dosadašnje pravilo je bilo da su krivi radnici, jer su znali gde rade, ali sad imamo i novo pravilo. Krivi su i ljudi što žive blizu fabrika - kaže advokat Vladimir Todorić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati