Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 06. 2021. 09:51 4

"Preokret zbog transparenta kažnjen više nego huligani iz Beton hale"

Komunalna milicija Grada Beograda uručila je danas Pokretu za preokret prekršajni nalog o o novčanoj kazni od 50.000 dinara, jer su pred ulazom ispred Skupštine grada Beograda postavili transparent sa natpisom "Preokret za Beograd - dosta pljačke", piše u saopštenju Pokreta za preokret.


"Ova kazna je bez pravnog osnova, jer nije urađeno ništa mimo Zakona o javnom okupljanju i predstavlja ekonomsko zastrašivanje našeg pokreta. Sramna je činjenica da je ova kazna veća nekoliko puta od kazni za fizičke nasilnike iz Beton hale. Kako je i CINS u svom istraživanju juče naveo većina huligana, koji su prekršili Zakon o javnom redu i miru, gonjena je za nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje, a novčane kazne su se kretale od 5.000 do 31.000 dinara. U skoro trećini osuđujućih presuda kazna je bila ispod zakonskog minimuma. Prethodno je naš odbornik i predsednik gradskog odbora Miša Bjedov već nepravosnažno kažnjen sa 50.000 dinara jer je na skupu dao podršku Draganu Đilasa kada su mu napadnuta deca i porodica tokom pandemije.

Naš skup, na kome je istaknut transparent, je održan 2. juna i bio uredno prijavljen policiji. U prijavi je naznačeno da će na skupu biti transparenata. Razlog kažnjavanja je od strane Komunalne milicije je što je transparentom "narušen izgled zgrade". Podsećamo da je skup organizovan iz razloga što gradonačelnik Zoran Radojičić i Goran Vesić pola godine nisu odgovorili na pitanje, koje je u pisanoj formi postavio odbornik Preokreta Miša Bjedov, zašto je grad Beograd za šesto godina opljačkao Beograđane za 190 miliona dinara preko "Beogradskih elektrana", kroz monopolske cene grejanja.

Na protestu je naglašeno da je svaka beogradska porodica, koja se greje na centralno grejanje, a koja ima stan od 80 m2 oštećena za 2.000 evra. Transparent je samo predstavio istinu o pljački Beograđana i posledica je ignorisanja zahteva da se istina o pljački prizna i da se građanima vrati opljačkani novac.

Ova kazna, na koje ćemo se žaliti, neće nas uplašiti i odvratiti od namere da nastavimo da pitamo ko je pokrao Beograđane. Kaznu je Pokretu za preokret potpisao komunalni milicajac Miljan Knežević, piše na kraju saopštenja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati