Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 06. 2021. 09:29 3

"Gradonačelniče, ima li Jovičića i u Subotici?"

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić se u raznim režimskim tabloidima i portalima, svojim izjavama sve češće ističe kao dušebrižnik članova porodice predsednika Aleksandra Vučića, počev od podrške njegovom ocu Anđelku Vučiću, da iz "borbe sa koronom izađe kao pobednik jer za Vučiće predaja nikada nije bila opcija", preko slične podrške bratu Andreju kada je bio hospitaliizovan zbog korone, pa sve do najnovije izjave u kojoj glorifikuje onlajn govor predsednika Vučića pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih Nacija, u kojem je "nadmoćno raskrinkao sve antisrpske teze koje su bezuspešno pokušali da plasiraju svetskoj javnosti razni mračni centri moći", piše u saopštenju Stranke slobode i pravde Subotica.


Saopštenje prenosimo u celosti:

Usled ovakvog, u istoriji grada Subotice nezabeleženog, sramotno podaničkog i poslušničkog odnosa gradonačelnika Subotice prema predsedniku Srbije i SNS, aktuelnom gradonačelniku Stevanu Bakiću postavljamo sledeća pitanja:

 - gospodine Bakiću, da li ste Vi postavljeni na mesto gradonačelnika da biste se bavili visokom politikom i hvalospevima predsedniku Vaše stranke, ili ste tu da polažete račune građanima Subotice, rešavavajući njihove svakodnevne probleme? 

- da li je do Vašeg kabineta doprla informacija da je subotičku bolnicu u poslednje četiri godine, otkad traje mandat direktora bolnice kojeg je Vaša stranka postavila na tu funkciju, trajno napustilo 14 lekara specijalista? Ko će umesto tih lekara, gospodine Bakiću, lečiti građane Subotice? Da li je to možda Vaš tim od 90 botova koji botuju sa svojih radnih mesta koje, pak,  plaćate novcem svih građana Subotice?

- da li ste upoznati sa činjenicom da jedan nemali broj vaspitačica koje savesno i profesionalne rade sa našim najmlađima u predškolskoj ustanovi "Naša radost", rade na određeno i duže od 10 godina, tako što im se Ugovor o radu produžuje na svaka dva meseca?

- šta je sa čuvenim "Akva parkom" na Paliću, čije ste otvaranje najavili prošle godine u septembru za mart 2021. godine? Ištvan Pastor u izjavi datoj RT Vojvodina u aprilu ove godine najavljuje osnivanje budžetske inspekcije koja bi trebalo da napravi presek stanja i istovremeno obznanjuje da nedostaje 400 miliona dinara za završetak radova. Kakva je to projektna dokumentacija da šest meseci pre najavljenog otvaranja kompleksa niste mogli da ustanovite da za završetak radova nedostaje neverovatnih 3.5 miliona evra? Ili je pak možda neko od Vaših lokalnih naprednjačkih funkcionera dobio poklon za svadbu, kao vaš kolega Aleksandar Jovičić, predsednik beogradske opštine Palilula? Da li je 3.5 miliona evra dovoljan razlog zbog kojeg svako malo upućujete hvalospeve predsedniku Vaše stranke, pa i članovima njegove uže porodice?


Ukoliko mislite da treba da se bavite hvalospevima Aleksandru Vučiću, a ne da rešavate goruće probleme građana Subotice, od kojih smo ovde naveli samo jedan mali deo, onda je trebalo da se kandidujete za poslanika tzv. Narodne skupštine, pa da zajedno iz klupe, u društvu sa Atlagićem, Kebarom, Langurom i ostalim tzv. narodnim poslanicima, učestvujete u horskom veličanju lika i dela Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati