Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 06. 2021. 09:45 15

"Stranci ucenili Vučića, mora da im da sve što traže"

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas građane iz cele Srbije da podignu svoj glas protiv iskopavanja rudnika litijuma koje u Loznici planira kompanija Rio Tinto uz pomoć "režima predsednika Srbije Aleksandra Vučića", koja je odabrala strance i "trovanje i razaranje Srbije umesto svog naroda".

- Borba protiv Rio Tinta i vlasti mora se voditi u celoj Srbiji, a ne samo u Loznici i Mačvi, jer će odlaganje 150 miliona tona otrovnog otpada nepovratno uništiti našu zemlju. To je nepopravljivo. Jedini način da se to zaustavi je da se narod pobuni i kaže "ne damo našu zemlju i hoćemo da radimo stvari od kojih ćemo imati profit, a ne stranci, jer od ovoga nemamo ništa" - rekao je Aleksić gostujući na televiziji Nova S, a onda je i dodao:

- Stranci su ucenili Vučića jer se vlast bavi kriminalom i neviđenom korupcijom i on mora da im daje sve što mu traže. Kao što im je obećao potpis za Kosovo i Metohiju, tako im je obećao i da će Rio Tintu dozvoliti da iskopava litijum, i on neće odustati ako ga svi zajedno ne sprečimo - dodao je Aleksić.

Aleksić je naveo da otvaranje rudnika litijuma nadilazi dnevnu politiku, stranke i udruženja građana, i da bi svi trebalo da se okupe u zajedničkoj borbi protiv uništavanja zemlje.

Potpredsednik Narodne stranke je istakao da vlast nameće "lažnu dilemu - ekologija ili ekonomski razvoj", i dodao da razvijene države od rudarstva ostvaruju 0,1 odsto bruto društvenog proizvoda, a da je taj procenat veći u državama poput Eritreje, Gane, Papue Nove Gvineje…

- Takvu državu aktuelna vlast i Vučić hoće da naprava od Srbije, to je potpuno promašena strategija - rekao je Aleksić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati