Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 06. 2021. 21:00 19

Medicinski fakultet: Profesori stali uz studente!

U skladu sa novonastalom situacijom na Medicinskom fakultetu u Beogradu saznajemo da stavove studenata vezane za ukidanje praktičnog ispita podržavaju profesori i asistenti sa više katedri Medicinskog fakulteta, čime su stali uz studente, koji su se pobunili protiv, kako kažu, diskriminatorne politike prodekanke prof. dr Tanje Jovanović.


- Nastavnici potvrđuju iznesene stavove o diskriminatornoj politici prodekanke prof. dr Tanje Jovanović. Profesori smatraju da je neophodno obezbediti iste uslove ocenjivanja znanja studenata u ovoj školskoj godini jednake onima u prethodnoj. Podržavaju nas profesori sa sledećih katedri: Hirurgija, Humana genetika, Anatomija, Mikrobiologija, Fiziologija, Ginekologija, Interna medicina, kao i Farmakologija sa toksikologijom - ističu studenti za Direktno.rs.

Podsetimo, studenti su danas za naš portal istakli da je, uprkos protestima organizovanim 21. maja, prodekan za nastavu Medicinskog fakulteta u Beogradu, prof. dr Tanja Jovanović, ostala pri odluci da studenti polažu praktične ispite. 


Nastava u vreme pandemije na Medicinskom fakultetu odvijala se onlajn u prethodnoj, ali i u ovoj školskoj godini, a uslovi za polaganje ispita u 2019/20. su podrazumevali da se polaže samo teorijsko znanje na usmenom ispitu.

Prodekanka je, međutim, donela odluku koja "direktno diskirminiše studente koji ispite polažu u školskoj 2020/21. u odnosu na kolege koji su iste ispite pod istim okolnostima prethodne godine polagali bez praktičnog dela ispita". Reakcija dekana akademika Nebojše Lalića je, kako navode studenti, izostala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati