Društvo i ekonomija

Milan Zarić

03. 06. 2021. 07:14 17

PACKA ZA PACKOM Vučić udario na ministarku!

Tomislav Momirović, Marija Obradović, Anđelka Atanasković, Zorana Mihajlović, Branko Ružić, Nebojša Stefanović... Sve su ovo ministri koje je Aleksandar Vučić disciplinovao preko tabloida i medija bliskih vlasti. Ali, ovoj seriji tu nije kraj, pošto se sada pojavila nova "žrtva" predsednika Srpske napredne stranke i u slobodno vreme predsednika Srbije. Sada je na njegovoj meti ministarka pravde Maja Popović.

Kada god Vučić nije zadovoljan radom ministara u Vladi koju je sam sastavio, koristi se već oprobanim sredstvima. Ne, nije to razgovor u četiri oka i skretanje pažnje šta treba da se promeni u radu. Reč je, zapravo, o slanju poruka tim ministrima putem tabloida i medija, iznoseći na površinu neku aferu ili preterano trošenje novca.

E, upravo je to snašlo ministarku pravde Maju Popović, kojoj je Vučić namenio tekst u prorežimskom Kuriru. A kako drugačije?

Tako je ovaj tabloid pišući o Popovićevoj na sajtu izašao sa naslovom "OD MUKE OD MUKE ŠEĆER DA TI SKOČI: Ministarka Popović dala 2,2 miliona za roze čokolade, bombonjere, notese, šolje...". I to nije sve, već u podnaslovu piše kako je Ministarstvo pravde na taj način iz džepova poreskih obveznika izbilo gotovo 20.000 evra za reprezentaciju, a da su pored kalendara i šolja, na spisku još ekskluzivne praline i kožna galanterija.

Konstatuje ovaj tabloid da Maja Popović možda nema osećaj za obične građane, podsećajući da će izmenama Zakona o parničnom postupku pristup građana sudu biće otežan, ali da nema problem kada treba da se razbacuje novcem tih istih građana.

- Ministarstvo pravde je 2. marta ove godine zaključilo ugovor o nabavci poklona za reprezentaciju u vrednosti od čak 2.288.040 dinara (sa PDV), a na spisku su, uz notese, kalendare i šolje, i luksuzne roze čokolade, futrole od telećeg boksa sa zlatnim značkama... Traženo je, kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, 800 komada notesa, 450 kišobrana, te 600 metalnih olovaka i 1.600 reklamnih kalendara. Na spisku je i 800 keramičkih šolja, 300 reklamnih blokova, ali i 500 luksuznih pliš kutija - navodi se u tekstu, a zatim se i navodi šta je to još kupljeno novcem poreskih obveznika.

- Futrola za korice sa značkom, luksuzna, lagana, sa 10 plastičnih pregrada - umetaka predviđenih za platne kartice i dokumenta. Materijal, prirodna koža - teleći boks. Značka, sjajni nikl ili zlato plus crvena ocila - navodi se u dokumentaciji, kao i to da su naručili čak 500 komada ovog proizvoda.

U isto toliko primeraka je poručen i bukmarker - obeleživač za značkom:

- Luksuzan, lagan i praktičan obeleživač od kože. Materijal, prirodna koža - teleći boks. Značka, dimenzije 38 mm, materijal - sjajni nikl ili zlato plus crvena ocila.

Na ovom spisku je i 25 komada crne čokolade s kandiranom pomorandžom sa grbom Republike Srbije i natpisom "Ministarstvo pravde - Iz Srbije s ljubavlju" na ambalaži. Isti natpis treba da bude i na crnoj čokoladi s malinom i lešnikom, kao i na crnoj čokoladi s višnjom i bademom.

- Roze čokolada s listićima kokosa, 100 grama, količina 25 komada - navodi se još u dokumentaciji, a na spisku slatkiša je i ukupno 75 mlečnih čokolada sa karamelizovanim lešnikom, mlečne čokolade s lomljenim kakao zrnom, kao i karamelizovane čokolade s hrskavim perlicama od mlečne čokolade.

- Bela čokolada sa liofilizovanom malinom, 25 komada. Praline "Iz Srbije s ljubavlju" - selekcija 16 pralina s karakterističnim ukusima Srbije, sa štampom na poklopcu s motivima Hrama Svetog Save, Kalemegdana, motivima s pirotskih ćilima i grbom RS, ukupno 100 komada - navodi se u papirima, a pored njih traži se i 400 kutija pralina sa sušenim voćem i orašastim plodovima, kao i 200 kutija čokoladnih medaljona sa sušenim voćem i orašastim plodovima. Posao vrednosti 19.390 evra dobila je firma "Molfarmpaint-plus d.o.o." - naveo je ovaj list kada je reč o trošenju Ministarstva pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati