Društvo i ekonomija

Direktno.rs

24. 05. 2021. 21:04 12

Vučić: Garantujem da se neće smanjivati penzije! (VIDEO)

Istina, doslednost, održanje obećanja... Ništa od toga nisu karakteristike aktuelne vlasti, koja na čelu sa Aleksandrom Vučićem od 2012. godine brzinom svetlosti građanima priča bajke i prosipa im laži. Na redu je peti deo i na redu su penzioneri, isti oni kojima je Vučić 2014. godine obećao da neće da im uzima penzije, a onda je, ipak, odlučio da im uzme!

Direktno.rs vas iz dana u dan ponovo podseća na sve laži Aleksandra Vučića, koliko se može. Ma, mogla bi knjiga da se napiše...

Ali, daleko da je to kraj. Jer, jedna od najupečatljivijih laži Aleksandra Vučića jeste ona kada je obećao i uveravao penzionere kako im teško zarađeni dinar kroz radni vek nikako neće dirati, kako je penzija poslednje gde ruka vlasti treba da "brkne".

- Kakve god reforme da preduzimamo, šta god da se zbiva, dragi prijatelji, imajte u vidu jednu stvar koju vam garantujem, penzioneri će biti poslednji u čija će prava bilo ko smeti da dira u državi. Bolje sa naše grbače da se skida sve što može, a penzionerima nema šta da se uzima - rekao je Vučić na predizbornom mitingu.

Naravno, kao i kada je reč o obećanju da se neće kandidovati za predsednika, ovo obećanje je ponovio nekoliko puta.

- U penzije ne dam da se dira. Kada bismo u ta prava dirali, ne bismo napravili problem samo penzionerima, nego i državi. Garantujem da se penzije neće smanjivati - rekao je on u martu 2014. godine.

Reklo bi se, kada je već dva puta ponovio to obećanje, da će ga i ispuniti. Ali, ne lezi vraže... Samo nekoliko meseci kasnije, tačnije u septembru, došlo je vreme za ekonomske "rezove" i ko je prvi bio na udaru? Pa, penzioneri, naravno...

- Nikome nećemo dirati penziju do 25.000 dinara, a preko toga ići ćemo u progresivno smanjenje. Penzioneru koji prima 26.000 dinara penzija će biti manja za 220 dinara, oni koji primaju 27.000 dinara sa smanjenjem će imati 26.560, dok će penzija od 30.000 dinara biti smanjena za 1.100 dinara. Odnosno penzije između 25.000 i 30.000 dinara biće smanjene 3,1 odsto - rekao je tada Vučić.

Bio je to udarac od kog se penzioneri do danas nisu oporavili, jer su "za dobrobit države", morali da se odreknu novca.

A nije da ih je neko pitao...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati