Društvo i ekonomija

Direktno.rs

14. 05. 2021. 14:46 9

SMENA, PA NAPOLJE IZ SNS: Direktno još 2019. pisao o sukobu Vučića i Stefanovića

Danas je svima jasno da je Direktno.rs jos jednom prvi imao informaciju da je krenula egzekucija nad Nebojšom Stefanovićem. Danas je već svima jasno da će Nebojša Stefanović biti smenjen sa mesta ministra i izbačen iz stranke. Posle Niša takav predlog usvajaju odbori Srpske napredne stranke širom Srbije. Čačku, Sremskoj Mitrovici danas će se priključiti Kraljevo, ali i mnogi drugi širom Srbije.

Direkto.rs je ovu vest prvi objavio, kao i mnoge druge poput one da će Aleksandar Šapić ući u SNS, o čemu smo pisali još u novembru prošle godine.

Što se sukoba Stefanovića i Vučića tiče, o tome smo pisali prvi put još 14. novembra 2019.

- Nebojša Stefanović je u emisiji Fokus na TV O2 saopštio da njegov otac nema nikakve veze sa firmom GIM. Drugim rečima, Nebojša Stefanović je rekao da je Aleksandar Vučić lagao kada je izjavio da je otac Nebojše Stefanovića zaposlen u firmi GIM. Stefanović je posle tih tvrdnji Aleksandra Vučića, ali i optužbi koje je na njegov račun iznenada, ničim izazvan, izneo Vojislav Šešelj, shvatio da ga predsednik države i stranke pomalo "pušta niz vodu" i rešio je da se brani - stojalo je tada u pismu Stranke slobode i pravde medijima.

Iako su skoro svi tvrdili da to nije tačno, uključujući i samog Aleksandra Vučića, danas je jasno da smo još jednom prvi objavili istinu.

I dalje postoji mogućnost da Vučić napravi kopernikanski obrt i sačuva Stefanovića, ali to bi ipak bila naučna fantastika. Kao i uvek, Vučić je prvo potpuno oslabio protivnika, uzeo mu niz najbližih saradnika i onda krenuo u završni čin ove naprednjačke drame.

Sve vreme dok mu se radilo o glavi, Stefanović je verovao da će ćutanjem i napadima na opoziciju dokazati svoju lojalnost i da Vučić neće ni hteti ni smeti da krene frontalno na njega. Posebno što se uzdao u podršku Sjedinjenih Američkih Država. Pogrešna procena dovela ga je u današnju situaciju iz koje nema izlaz.

Kako se u toj priči obreo i Zlatibor Lončar nije poznato. Direktno.rs je odavno pisao da je Vučić ljut na Lončara kako zbog pogrešne procene posledica korone, tako i zbog neverovatne konferencije za štampu na kojoj je Vučić stajao dok je dr Nestorović ubedivao narod da krene masovno u Milano. Sa te konferencije je čuvena rečenica predsednika Srbije da je jedna rakijica dnevno dovoljna za zaštitu od korone.

To što je zahvaljujući kontroli nad svim medijima i falsifikovanjem podataka o preminulim, Vučić gurnuo u zapećak katastrofalno ponašanje države na početku pandemije, nije bilo dovoljno da Vučić zaboravi sopstveno blamiranje. Zato će, po svemu sudeći njegova sudbina biti slična sudbini doktora Stefanovića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati