Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 04. 2021. 13:53 4

Režimski mediji: Vučićev direktor aerodroma uzeo milione

"Tužilaštvo je pokrenulo istragu i naložilo policiji da prikupi informacije o muljanju Saše Vlaisavljevića, nekadašnjeg direktora Aerodroma "Nikola Tesla". Agencija za borbu protiv korupcije češlja njegovu imovinu zbog sumnje da je preko kumova i prijatelja, kao fiktivnih vlasnika firmi i nepokretnosti, prikrio šta sve poseduje", prenosi prorežimski portal Srpskog telegrafa, Republika.

Vlaisavljevića, po nalogu Višeg javnog tužilaštva - Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, "češljaju" inspektori Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala pri Upravi kriminalističke policije (UKP), prenosi ovaj portal blizak vlasti.

- Kada istraga bude okončana, saznaćemo na koje je sve načine Saša Vlaisavljević stigao do ogromne imovine, koja se meri milionima evra. Malo toga je na njegovo ime, ali svi iz njegovog okruženja znaju da se on često hvali novcem, luksuznim automobilima, nekretninama, skupim putovanjima - objašnjava izvor Republike, navodno, dobro upućen u istragu.

Dalje se navodi kako je posebno interesantan način na koji su tenderske komisije na aerodromu, dok je upravljao Vlaisavljević, redovno birale na nameštenim tenderima firmu "Skaj multikom". Ona se u papirima vodi na Vladimira Kraljačića, kuma Saše Vlaisavljevića, ali je njen pravi vlasnik, u stvari, bivši direktor aerodroma, naglašavaju iz ovog portala.
- Predsednik tenderske komisije koja je birala "Skaj multikom" jeste Aleksandra Radičević. Ona, njena sestra i njena najbolja drugarica zaposlene su bez konkursa na aerodromu, i to u vreme dok je bila na snazi zabrana zapošljavanja. Interesantno, upravo je Aleksandra najčešće bila Vlaisavljevićev saputnik na mnogobrojnim službenim putovanjima koja je sebi organizovao. Takođe, otac Radičevićeve ima firmu "Vajati", a mnogi kažu da je skriveni suvlasnik upravo Vlaisavljević, čiji se sokovi prodaju u djuti fri šopovima na aerodromu - izjavljuje neimenovani izvor Republike.

Podsetimo, isti portal je krajem marta pisao kako Vlaisavljević ima ambicije da stane na čelo Fudbalskog saveza Srbije.
- Umislio je da je bogom dan! Jedan dan se probudi i priča da će biti direktor EPS, drugi dan sebe vidi kao prvog čoveka EPS. Čas priča da će na čelo FSS, čas da će voditi "Železnice". Umislio je da bi svim tim odgovornim funkcijama mogao jednako dobro da odgovori. Sve to nema veze sa istinom. Nemojte se iznenaditi ako dođe do toga da Vlaisavljević, umesto za predsednika FSS ili direktora nekog od javnih preduzeća, završi na nekom drastično manje prijatnom mestu - pisala je Republika, navodeći kako je policija pokrenula ozbiljnu istragu u kojoj se proverava poslovanje Aerodroma u Vlaisavljevićevo vreme.

Ovim se još jednom pokazalo da u Srbiji ne postoje nikakve pravne i sudske procedure, te da se hapšenja najavljuju u medijima, čime se osumnjičeni unapred upozoravaju. Ovim se vrši i pritisak na pojedince da postanu poslušniji da ne bi završili upravo onako kako je opisao izvor medija bliskog vlasti. Naravno, policajac, tužitelj, sudija i izvršilac presude je samo jedan čovek.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati