Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

16. 04. 2021. 15:37 13

Pretekli Vučića i traže bistu za predsednika Kine

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) podneće inicijativu da se predsedniku Kine Si Đinpingu postavi bista u Parku prijateljstva u Novom Beogradu, nedaleko od ambasade te zemlje koja je bombardovana 1999. godine.

Generalni sekretar NKPJ Aleksandar Banjanac izjavio je na konferenciji za novinare u Medija centru da tim činom treba da se oda zahvalnost i pošta narodu Kine, Komunističkoj paritji i "drugu Si Đinpingu".

Banjanac je obrazložio da je Kina od početka epidemije bila uz Srbiju, da je poslala delegaciju lekara, kao i da su iz te zemlje nabavljene dve trećine vakcina protiv korona virusa.

- Na taj način narod Srbije treba da zahvali narodu Kine i drugu Si Đinpingu. Velika većina naroda u Srbiji u Si Đinpingu i Komunističkoj partiji Kine vidi kao svoje saveznike - dodao je on.

Banjanac je rekao da će zvanični zahtev uputiti nadležnim republičkim i gradskim organima, kao i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

On je podsetio da je omladina NKPJ SKOJ prošle godine pokrenula inicijativu da Si Đinping dobije ulicu u Beogradu, ali da im je rečeno da je za to potrebno da osoba bude mrtva najmanje pet godina.

- Mi, naravno, želimo dobro zdravlje i dug život drugu Si Đinpingu - istakao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati