Društvo i ekonomija

R. Ć.

16. 04. 2021. 10:20 3

PONIŽAVANJE RADNIKA: Literalni konkurs "Ziđin i ja"

Kompanija Ziđin koper odlučila je da objavi literalni konkurs na temu "Ziđin i ja", a najbolji radovi će dobiti nagrade od 15.000 do 2000 dinara. Kao da nije dovoljna činjenica da je zbog rada ove kompanije ugrožena životna sredina u Boru, naročito reka Pek, pa su Kinezi odlučili da dodatno ponize svoje radnike.

- Na oglasnim tablama po pogonima. Literalni konkurs za radnike. Nagrade od 15000 do 2000 dinara. Tema "Zijin i ja". Literalni konkurs. Zijin i ja. Ako nacrtaju srce, možda dobiju i zaštitnu opremu ili ne dobiju otkaz u junu? - napisala je na Tviteru Irena Živković, predsednica odbora za socijalna pitanja Stranke slobode i pravde iz Bora.

- Kako bismo podstakli entuzijama zaposlenih da "vole Kompaniju i svoj posao", sveobuhvatno promovisali razvoj Kompanije u savremenom dobu, Kompanija je nakon razmatranja odlučila da objavi literalni konkurs na temu "Ziđin i ja" - stoji u odluci kompanije.


Živkovićevoj se obratio u SMS poruci jedan od radnika Ziđina koji ističe da ovoliko ponižavanja radnika nikad nije bilo.

U odluci o literalnom konkursu Ziđina dalje stoji da tema treba da ima između 1.000-2.000 reči i da radovi treba da budu usko vezani za temu, a najbolji radovi će biti objavljeni u srpskim medijima. Ziđin dalje navodi da sve radne jedinice treba da angažuju i podstiču radnike da ozbiljno razmisle o temi i aktivno učestvuju u konkursu.

Očito da Ziđin na sve načine pokušava da popravi uzdrmani ugled kompanije, ali ovakvim potezom su definitivno sebi učinili medveđu uslugu, jer su samo ponizili svoje zaposlene i podstakli dodatan bes javnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati