Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

09. 04. 2021. 15:43 1

Novi Sad na vodi: Nije se odustalo od gradnje u zelenoj oazi?

Novosadska vlast nije odustala od izgradnje na Šodrošu, Ribarskom ostrvu i Kameničkoj adi, a donošenje Generalnog urbanističkog plana Novog Sada do 2031. godine namerno kasni zbog "Novog Sada na vodi", saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare inicijative "Vidi, gari, ne može".

Predsednik novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković predstavio je nacrt urbanističkog plana priobalja Dunava koji se navodno priprema u lokalnoj vlasti, a koji je on, kako kaže, dobio od uzbunjivača iz Gradske kuće. Novaković je ocenio da se iz tog nacrta vidi da gradska vlast nije odustala od gradnje u zelenoj oazi priobalja, piše N1.

Inače, iz preduzeća JP „Urbanizam“ ranije je saopšteno da nova dokumentacija, koja je trenutno u izradi, nema u planu gradnju stambeno-komercijalnih objekata na Kameničkoj adi, Šodrošu i Ribarskom ostvu.

Inicijativa „Vidi, Gari, ne može“ pokrenuta je protiv projekta kolokvijalno nazvanog „Novi Sad na vodi“, jer su u javnosti dospele informacije o nameri da investitori uz odobrenje vlasti pomere nasip na Dunavu 500 metara u korito reke i tako dobiju 165 hektara građevinskog zemljišta, a da sve to bude opasano novim nasipom dužine 4,5 kilometara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati