Društvo i ekonomija

Direktno.rs

09. 04. 2021. 13:28 9

Bulatović: PLJAČKA, ulje u prodavnici košta 190 dinara! (VIDEO)

Svinje i jaganjci su potpuno obezvređeni i stočari to danas ne mogu da prodaju klanicama, jer je mnogo niska cena. Vlada Srbije i dalje uvozi meso iz inostranstva. Ako ova vlada želi dobro poljoprivredi, mada smo se toliko puta uverili da ne želi, sada je momenat za hitnu odluku prema Direkciji za robne rezerve, da dođe do razmene robe - kaže potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović.

On je apelovao da Direkcija za robne rezerve uzme svinje, jaganjce i stočnu robu, a za uzvrat da daju kukuruz po ceni po kojoj su paori dali prošle godine.

- Ovo je suncokret, od prošle godine žetva koju smo mi paori dali za 3.000 dinara za 100 kilograma. Od istog ovog suncokreta se pravi ulje koje u prodavnici košta 190 dinara. Kakva je to pljačka? Zašto ova institucija to dozvoljava? Isto rade sa brašnom i kao što se radi sa svim proizvodima u poljoprivredi - objasnio je Bulatović.

Kako je naveo Bulatović, ovo je godina kada će se staviti tačka na poljoprivredu, jer nadležni u Vladi ne rade ništa.

- Zarađuju samo oni koji se bave uvozom, to je uvoznički lobi i to su kriminalci koji su se utalili u celoj priči. Dakle Direkcija za robne rezerve da preuzme stočni fond, da se da kukuruz ljudima i na taj način će se omogućiti da ljudi nastave da gaje stoku. Ukoliko ne dođe do toga ova godina ostaće bez stočnog fonda u Srbiji - ističe Bulatović.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, kako je ocenio Bulatović, bavi se i koronavirusom, samo se ne bavi onime što mu je zapravo posao.

- Pošto premijerka Ana Brnabić često govori o poljoprivredi, kao i predsednik države koji ide čak i u Srem da govori kako je duvan jedna važna poljoprivredna grana, što je apsolutno netačno, mi poljoprivrednici smo i dalje u traženju prave adrese kome da se obratimo - zaključio je Bulatović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati